Danski rukometaši, aktualni trostruki svjetski prvaci, potvrdili su svoju nadmoć osvojivši drugo olimpijsko zlato najuvjerljivijom pobjedom u olimpijskim finalima svladavši u Lilleu reprezentaciju Njemačke sa 39-26 (21-12)

Finalna utakmica je odlučena već u prvoj polovici prvog poluvremena, kad su izabranici Nikolaja Jacobsena serijom 6-0 došli do vodstva 12-5 u 15. minuti. U 23. minuti već je bilo 19-9 za Dance koji su na poluvrijeme otišli sa +9 (21-12).

Prednost Danaca nastavila je rasti i u drugom poluvremenu sve do +15 (35-20) u 49. minuti.

Danske strijelce predvodio je Mathias Gidsel sa 11 pogodaka. Magnus Landin je postigao sedam golova, a Simon Pytlick šest. Nicklas Landin je imao deset obrana.

Najbolji strijelac njemačke reprezentacije bio je Juri Knorr sa šest golova, a po četiri su postigli Renars Uscins i Jannik Kohlbacher.

Danska je tako postala prva reprezentacija nakon Hrvatske, koja je do olimpijskog zlata došla pobjedama u svim utakmicama. Hrvatski rukometaši su to ostvarili osvajajući drugo olimpijsko zlato 2004. u Ateni.

Danci su sa dva zlata i jednim srebrom dostigli Hrvatsku koja ima dva zlata i jednu broncu. Nijemci su ostali na jednom zlatu koje je osvojila reprezentacija DDR 1980. u Moskvi, a ovo im je treće srebro.

Po peti put u povijesti brončanu medalju osvojila je reprezentacija Španjolske koja je u jutarnjem programu posljednjeg dana ovih Igara sa 23-22 pobijedila Sloveniju.

Hrvatski rukometaši su prvi put ostali bez plasmana u četvrtfinale i osvojili su deveto mjesto, što im je najlošiji plasman na olimpijskim turnirima.