Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija osvojila je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, u finalnom susretu igranom u La Defense Areni izgubila je od branitelja naslova Srbije sa 11-13 (2-5, 3-3, 3-3, 3-2).

Jerko Marinić Kragić je s tri gola bio najefikasniji kod Hrvatske, dok je Miloš Ćuk s tri gola predvodio Srbiju.

Koban po Hrvatsku bo je loš obrambeni ulazak u utakmicu, u prvoj četvrtini Srbija je iskoristila sve četiri situacije s igračem više u bazenu i povela sa 5-2. Srbija je uspjela iskoristiti svih sedam prvih situacija s igračem više te tako konstantno držala prednost od tri do četiri gola razlike.

Početkom četvrte četvrtine Hrvatska je smanjila na dva gola zaostatka te imala nekoliko napada za dodatno približavanje, ali ih nije iskoristila.

Hrvatska je u Parizu stigla do četvrte olimpijske medalje u vaterpolu od samostalnosti, a treće srebro, nakon Atlante 1996. i Rio de Janeira 2016. Jedino zlato ostaje ono iz Londona 2012.

Ovo je treće uzastopno zlato za srpske vaterpoliste na OI, nakon Rio de Janeira 2016. i Tokija 2021.

Hrvatski sportaši tako su nastup u Parizu okončali sa sedam odličja, po dva zlata i srebra te tri bronce. Zlata su osvojili braća Valent i Martin Sinković u veslanju i Barbara Matić u džudu, srebra Donna Vekić u tenisu i vaterpolisti, a bronce Miran Maričić u streljaštvu, Sandra Elkasević u atletici i Lena Stojković u taekwondou.