Pri samom su završetku radovi na Srednjoj školi Petrinja na novoj lokaciji, u koju će učenici krenuti početkom nove školske godine, istaknuto je na svečanoj sjednici petrinjskog Gradskog vijeća održanoj u povodu Dana grada Petrinje i blagdana sv. Lovre.

Nakon potresa koji je Petrinju pogodio koncem prosinca 2020. godine, Sisačko-moslavačka županija obnovila je šest školskih zgrada, a izgrađene su i tri nove.

Jedan od značajnijih projekata za Petrinju je i izgradnja nove zgrade Doma zdravlja SMŽ na kojoj su radovi također u završnoj fazi.

U toj zgradi završeni su obrtnički radovi na prve dvije etaže i trenutno se izvode na trećoj. Slijedi još opremanje i uređenje okoliša, što znači da očekujemo povratak korisnika, odnosno ordinacija, u zgradu do kraja ove godine, najavio je sisačko-moslavački župan Ivan Celjak.

Rekao je da se vraćaju sve ordinacije osim Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, za koji se gradi nova zgradu na mjestu gdje je nekada bila Voćarsko-vinogradarska škola.

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes podsjetila je na sve projekte koji su provedeni ili se provode u Petrinji, te zahvalila svima koji su dali podršku.

“Jako puno je posla iza nas, ali bojim se da ga je još više pred nama”, rekla je Komes i dodala kako ne misli samo na obnovu, nego i na društveni život kako bi se u Petrinji zadržale sve generacije.

Na svečanoj sjednici uručena su i javna priznanja Grada. Nagrade Grada Petrinje dodijeljene su Moniki Herceg, Branku Schmidtu i Hrvačkom klubu Petrinja, a nagrada za životno djelo posthumno je dodijeljena Ivanu Roksi Vuku.

Plakete Grada uručene su Dariji Alujević, Župi Preobraženja Gospodnjeg i Snježani Prodanović.