Dvije su osobe teško, a jedna lakše ozlijeđena u prometnoj nesreći koju je u petak navečer, na autocesti A3, u blizini Garčina, sumnja se, skrivio 19-godišnji vozač teretnog automobila koji je vozio neprilagođenom brzinom.

Policijskim očevidom utvrđeno je da je 19-godišnjak vozeći teretni automobil slovenske registracije zbog neprilagođene brzine udario u stražnji dio osobnog automobila koji je vozio 57-godišnjak. U zanošenju, osobni automobil je udario u metalnu odbojnu ogradu.

Teško su ozlijeđeni putnici iz tog automobila, 72-godišnjak i 58-godišnjakinja, koji su zadržani na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu, dok je 57-godišnji vozač lakše ozlijeđen.

Protiv 19-godišnjaka policija podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, izvijestila je u subotu Policijska uprava brodsko-posavska.

Ta je policijska uprava u petak, od 14 do 19 sati, dakle u pet sati, u preventivno – represivnoj akciji s naglaskom na prekršaje brzina, otkrila čak 23 vozača koja su vozila prebrzo, odnosno nepropisnom brzinom, zbog čega su sankcionirani.