Vrbovčani broje dane do početka “Kaj su jeli naši stari”. Turističko-kulinarska manifestacija održat će se od 23. do 25. kolovoza. Ovo je 43. po redu festival zdrave hrane pripremljen po bakinim receptima.

Direktorica Turističke zajednice Grada Vrbovca Jasna Benedik ističe kako su glavne namirnice ovogodišnje manifestacije “Kaj su jeli naši stari” kobasice i špek.

– U ponudi će biti i seljački grah, dimljene kobasice s restanim krumpirom, carsko meso i zapečeni grah, špek fileki, grah kaša s kobasicom i sarma s temfanim krumpirom. Hranu pripremaju udruge žena i ugostitelji. Izbirljivi će se usrećiti jer ovdje nema čega nema, pa će se pripremati i mesna štruca, mahune s krumpirom, pileći ragu s njokima, faširanci s mahunama i krumpirom, kotlovina, pileći paprikaš, domaći ljevanci, lovački gulaš, kuhana šunka sa svježim sirom, svinjski kotleti i krpice sa zeljem te piletina s mlincima. I ove godine nitko neće otići gladan iz Vrbovca – kaže Benedik.

U ponudi će naravno biti i vrbovečka pera koja je dobila europsku oznaku zajamčeno tradicionalnog specijaliteta. To je objavila Europska komisija u Službenom listu Europske unije od 28. lipnja 2024.

Očekuje se da će ova delicija na ovogodišnjem festivalu domaće hrane doživjeti svoju europsku promociju.

Organizator manifestacije je Turistička zajednica Grada Vrbovca, pokrovitelji su Grad Vrbovec i Zagrebačka županija, a glavni sponzor je Mesna industrija PIK Vrbovec.

 

Img 20240807 Wa0000Img 20240709 Wa0001 Img 20240709 Wa0003 Img 20240709 Wa0005 Img 20240709 Wa0002