Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u glavni dio Masters 1000 turnira u Montrealu nakon što je u tri seta pobijedio Čeha Jakuba Menšika u drugom kolu kvalifikacija.

Ćorić, 94. tenisač na svijetu, pobijedio je sa 7-6(1), 3-6, 6-4 18-godišnjeg Menšika, inače 64. tenisača s ATP ljestvice. Meč je trajao dva sata i 35 minuta.

U prvom setu Ćorić je vodio 5-3, a kod 5-4 je servirao za prvi set, ali nije osvojio ni jedan poen u tom gemu. U tie-breaku se odlučivalo o tome tko će doći do startne prednosti i do prvog seta je došao Ćorić koji je bez greške odigrao završnicu prve dionice te je u tie-breaku izgubio samo jedan poen.

Drugi set je pripao Menšiku koji je uz dva oduzeta servisa dobio taj dio igre sa 6-3, ali Ćorić je uzvratio odmah na startu posljednjeg seta kada je uz napravljeni break poveo s 2-0.

Nije dugo Ćorić uživao u prednosti jer je odmah ispustio svoj servis, ali je do novog breaka došao kod 3-3. Do kraja je ključnu prednost sačuvao, pobijedio i plasirao se u glavni turnir.

Prvi nositelj u Montrealu je Talijan Jannik Sinner, prvi tenisač na svijetu, dok je drugi nositelj Nijemac Alexander Zverev.

ATP Montreal, 2. kolo kvalifikacija:

Borna Ćorić (Hrv/14) – Jakub Menšik (Češ/7) 7-6(1), 3-6, 6-4