Da sam danas pobijedila možda bi se oprostila od atletike, kazala je Sandra Elkasević nakon olimpijske bronce u disku.

Hrvatska atletičarka Sandra Elkasević osvojila je brončanu medalju u bacanju diska na Olimpijskim igrama u Parizu s hicem od 67.51 metara. Isti rezultat, ali s boljim drugim hicem imala je i srebrna Kineskinja Bin Feng, dok je Amerikanka Valarie Allman obranila naslov osvojen prije tri godine sa 69.50 metara.Za Elkasević je ovo treće olimpijsko odličje u karijeri, nakon zlata u Londonu 2012. i Rio de Janeiru 2016., dok je prije tri godine u Tokiju bila četvrta.

“Jako sam sretna. Nakon dva zlata, treća olimpijska medalja, doduše brončanog sjaja, ali medalja. Kada imaš dva zlata, lakše je govoriti. Ovo je za Dubravu, Zagreb i Hrvatsku, za današnji Dan pobjede. Eto, medalja nakon onog četvrtog mjesta u Tokiju. Da sam danas pobijedila možda bih se oprostila od atletike, ali eto, cure mi ne daju”, kazala je u svom stilu Sandra, vrlo sretna i raspoložena nakon osvojene medalje.

Zanimljivo, Elkasević je i na svojim četvrtim Igrama najbolji hitac izvela u trećoj seriji, tako je bilo i u trijumfalnim izvedbama u Londonu i Riju kao i u “nesretnom” Tokiju.

Hrvatska je šampionka dobro otvorila natjecanje hicem od 64.25 metara kojim si je osigurala nastup u svih šest serija. Nakon što je pala na četvrto mjesto nakon druge serije, odgovorila je svojim najboljim hicem sezone od 67.51m kojim je “zacementirala” svoje mjesto na pobjedničkom postolju.

I Feng je svoj najbolji hitac izvela u trećoj seriji, no u ostalima je bila konstantnija, upisala je još 67.25m i 67.13m, dok je Elksaević imala četiri prijestupa.

“Šteta što je o srebru odlučivao drugi najbolji hitac. Tu sam možda mogla kalkulirati, bacati za 67 metara, a ne za 69 metara. Ali to je tako, ja sam pobjednik, idem na zlato. Do zadnjega mojega hica sve su one strepile, pa nema ni jedna energiju koju imam ja. Možda mi je samo žao što sam brzala u zadnjih hicima, brzopleta sam i noge su mi se ugasile. A što ćeš, mlada sam, imam što popravljati u budućnosti. ”

Allman je pokazala kako je svijet za sebe, nakon 68.74m u drugoj seriji, u četvrtoj je bacila i 69.50m.
Elkasević je osvojila petu medalju za Hrvatsku u Parizu, nakon zlata džudašice Barbare Matić i braće Sinković u veslanju, srebra Donne Vekić u tenisu te bronce strijelca Mirana Maričića.

“A ništa, morat ću ići u Los Angeles branit medalju. I danas mi je baš bilo žao Tina Srbića. Baš je gadno pao. I hvala mu na podršci koju je onakav potrgan uputio meni”.