U posljednjem susretu 5. kola A skupine olimpijskog turnira rukometaša, Hrvatska je izgubila od Španjolske sa 31-32 (15-20) ostavši bez plasmana u četvrtfinale.

Ispred hrvatskih rukometaša je bio trenutak istine, samo ih je pobjeda protiv Španjolske vodila u četvrtfinale. Nažalost, nije uspjela i ide kući.

Hrvatskoj reprezentaciji ovo je bio šesti nastup na olimpijskim igrama, a prvi put nismo prošli skupinu.

Španjolska je bolja ušla u susret, u devetoj minuti je povela 8-4. Hrvatska je uspjela izjednačiti, međutim Španjolci su serijom 4-0 ponovo došli do četiri gola plusa (12-8). U 25. minuti Španjolci su stigli do +5 (17-12) a s pet razlike završilo je i prvo poluvrijeme (20-15).

Hrvatska je u nastavku susreta u nekoliko navrata stigla na gol zaostatka. Minus jedan je bilo i na ulazu u zadnju minutu (31-30), Španjolci nisu zabili, a Hrvatska je 16 sekundi prije kraja dobila sedmerac kojeg je iskoristio Martinović za 31-31. No, Gomez je četiri sekunde prije kraja donio Španjolcima pobjedu.

Španjolsku su do pobjede predvodili Javier Rodriguez sa šest golova, Aleix Gomez je zabio pet golova, dok je Gonzalo Perez de Vargas imao 14 obrana.

Na hrvatskoj strani Luka Lovre Klarica je postigao sedam, a Ivan Martinović i Zvonimir Srna po šest golova. Dominik Kuzmanović je sakupio 15 obrana.