Realov trener Carlo Ancelotti rekao je da se hrvatski nogometaš Luka Modrić vratio s godišnjeg odmora u dobrom fizičkom stanju pa je odigrao svih 90 minuta u porazu 1-2 od Barcelone u prijateljskoj utakmici.

“On je jako dobro. Vratio se u dobrom stanju i njegova fizička sprema mu dopušta igrati pa je odigrao utakmicu do kraja”, izjavio je Ancelotti na konferenciji za medije u američkom New Jerseyu.

Ondje je noćas europski prvak Real Madrid upisao i drugi poraz u pripremnim utakmicama nakon što je bio izgubio od Milana s 0-1.

“Ovo su pripremne utakmice, a nedostaje nam osam igrača”, napomenuo je trener. Zbog nastupa na Europskom prvenstvu i južnoameričkoj Copa Americi brojni glavni igrači još uvijek su na odmoru te bi se ovih dana trebali priključiti ekipi.

Modrić, koji je s Hrvatskom bio ispao u skupini Europskog prvenstva, odmarao se mjesec dana. Prije osam dana se priključio pripremama Real Madrida pa je protiv Milana odigrao početnih 45 minuta, a protiv Barcelone 90 minuta. Veznjak Modrić je ove sezone kapetan momčadi, a za mjesec dana napunit će 39 godina.

Na stadionu MetLife u New Jersyu za Barcelonu je golove postigao 22-godišnji napadač Pau Victor u 42. i 54. minuti dok je za Real pogodio 19-godišnji ofenzivni vezni Nico Paz.

U veznom redu “Kraljevskog kluba” igrali su Modrić, Arda Guler, Dani Ceballos i Mario Martin, igrač iz podmlatka baš kao Paz koji je ušao u 67. minuti. Realovi veznjaci Jude Bellingham, Eduardo Camavinga, Federico Valverde i Aurelien Tchouameni još uvijek se nisu priključili ekipi.

“Nastavljamo se pripremati kako smo i planirali. Malo pomalo će nam se vraćati igrači”, izjavio je Ancelotti.

Real Madrid, koji će u nadolazećoj sezoni sudjelovati u sedam natjecanja, priprema se u Sjedinjenim Državama. Ondje odlazi svakog ljeta čime osim fizičke spreme igrača jača marketinške aktivnosti i širi tržište.

“Cilj nam je dati minute na terenu igračima, da uhvate dobru formu. Na taktici ćemo početi raditi za tri dana”, rekao je trener.

Real Madrid će za tri dana odigrati prijateljsku utakmicu protiv Chelsea u Charlotteu, što mu je posljednja pripremna utakmica. Tjedan dana kasnije će u Varšavi igrati europski Superkup protiv talijanske Atalante, prošlosezonskog osvajača Europske lige.