Barakude su u 8 najboljih momčadi olimpijskog turnira u Parizu. U igri živaca, malom ‘taktičkom ‘ratu’ protiv snažnog suparnika u bazenu, izabranici izbornika Ivice Tucka visoko uzdignutih ruku napustili su bazen pariškog Aquatic Centra. Ovdje su, na ovom bazenu, svoj olimpijski posao obavili.

Naime, pobjedom nad Grčkom, Hrvatska je osigurala ulazak u četvrtfinale. S kojeg točno mjesta i protiv kojeg suparnika će se tražiti prolazak dalje, to su pitanja na koja ćemo odgovor dobiti ne prije ponedjeljka, 5. kolovoza kada je na rasporedu zadnji dan natjecanja po skupinama.

Utakmica protiv Grka bila je očekivano izjednačena, ‘tvrda’, protiv suparnika koji njeguje gotovo pa isti način igre kao i naša reprezentacije.
Nakon 3:3 u prvoj četvrtini, u drugoj je dionici suparnik uspio povesti s dva gola razlike (5:3 i 6:4).

U trećoj četvrtini je slijedio nešto agresivniji, dinamični pristup hrvatske reprezentacije u napadačkom pogledu. To se odrazilo i u broju kako šuteva, tako i golova. Čak 7 samo u ovoj dionici. Četvrtina koju je sjajno otvorio s dva uzastopna pogotka Jerko Marinić Kragić za izjednačenje na 6:6, da bi pred kraj ovog dijela igre golovima Bukića i opet Marinića Kragić, sada Barakude povele s dva gola prednosti ili 11:9.

Početkom zadnje četvrtine, u plivanju za loptu ili prvi napad, suci su vidjeli i dosudili tzv. brutality našem igraču, Matiasu Biljaku. Isključenje bez prava zamjene, dakle 4 minute s igračem manje i peterac za Grku. Vrlo nezahvalna situacija. Nakon četiri minute, Grčka je uspjela izjednačiti (12:12), ali je Harkov s dva sjajna šuta s desnog krila, ponovo našu momčad doveo u prednost od dva pogotka (14:12). Grci su minutu i 14 sekundi prije kraja preko Vlachopoulosa postigli gola za 14:13, što se pokazalo i zadnjim činom ove male vaterpolske drame u Parizu.