Premda je imala slab nastup i doživjela težak poraz od Švedske, Hrvatska još uvijek može do četvrtfinala Olimpijskih igara u Parizu za što joj je potrebna pobjeda protiv Španjolske u posljednjem kolu, a reprezentativci Tin Lučin i Zvonimir Srna ističu da je pobjeda moguća ukoliko hrvatski rukometaši sutra dobro odigraju.

“To je utakmica za nas ‘biti ili ne biti’. Španjolsku dobro znamo, igrali smo nedavno protiv njih. Moramo što prije zaboraviti utakmicu sa Švedskom, ispraviti greške i dati svoj maksimum za plasman u četvrtfinale”, kazao je Lučin.

“Moramo igrati pametno u napadu i strpljivo i u obrani podići agresivnost, pokušati raditi što više prekida i to će nas to dovesti u poziciju da možemo pobijediti Španjolsku”, nastavio je dodajući kako su su španjolski forte golmani i brza krila.

Zvonimir Srna očekuje jednu pravu utakmicu jer je siguran da su Španjolci spremni za nju kao i Hrvatska.

“Španjolska je neugodan protivnik koji će sto posto biti spreman, ali i mi ćemo biti spremni. Očekujemo jednu pravu utakmicu, na prošlom prvenstvu smo odigrali stvarno dobru utakmicu protiv njih i nadam se da ćemo to ponoviti. Moramo popraviti obranu i vraćanje u obranu, ali sve kreće od discipline u napadu. Ne smijemo im olako davati loptu jer će oni to sve kažnjavati i iskoristiti. Oni će biti maksimalno motivirani protiv nas jer smo ih na europskom prvenstvu odlično igrali protiv njih i pobiejdili ih”, kazao je Srna.

Hrvatski su rukometaši na europskom prvenstvu u Njemačkoj dobili Španjolce s deset razlike 39-29.

Utakmica protiv Španjolske na olimpijskom turniru u Parizu na rasporedu je sutra u 21 sat.

Pobjeda protiv Španjolske nosi plasman u četvrtfinale iako Hrvatska može proći dalje i remijem ako bi Japan iznenadio Švedsku.