Na požarištima u Splitsko-dalmatinskoj županiji, u Tučepima kod Makarske i Vrsinama nedaleko Trogira, gdje je već izgorjelo oko 800 hektara niskog raslinja, makije i borove šume, požari su i dalje aktivni, a umornim gasiteljima idućih dana prijeti i bura.

Mijenjaju se na priobalju vatrogasne ekipe, a podravsko-prigorski vatrogasci odradili su svoj dio posla i iz Dalmacije večeras su stigli u Križevce, a nakon toga odlaze svojim obiteljima.

Vatrogasci Kkz

– Prije svega zahvaljujem vam se na profesionalno odrađenom poslu i disciplini koju ste dolje pokazali. Mogu reći da mi je čast bila s vama biti dolje. Hvala vam na svemu što se odradili za naše kolege i za sebe – rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Križevci Mario Martinčević i napomenuo kako će dobrovoljna vatrogasna društva s križevačkog područja, čiji su članovi bili na požarištu biti financijski nagrađena.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Darko Palaš zahvalio se svim vatrogascima.

– Pratili smo vas, barem slikama. Slike su govorile tisuću riječi i svaka je izazivala suzu ponosa. Bili ste dio izvanredne dislokacije županije koja je bila u vrhu po broju koja je poslala ljude u ispomoć. Hvala vam što ste imali dovoljno hrabrosti javiti se i što se uspjeli pomoći. Znao sam da nećete napraviti ništa krivo nego samo najbolje jer ste takvi ljudi. Hvala vam za vaše vrijeme. Zaslužili ste odmor i nadam se da će sada jedno vrijeme biti mir što se tiče intervencija – rekao je Palaš.

Riječi zahvale uputio je i zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Damir Habijan.

Gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn rekao je kako mu je veliko zadovoljstvo zahvaliti svim vatrogaskinjama i vatrogascima koji su odradili dislokaciju.

– Sve ono što ponosno ističemo u onim jubilarnim trenutcima da smo najvatrogasniji grad u županiji, ovo se sada i više nego pokazalo. Po broju smo jedna od najbrojnijih županija po broju vatrogasaca. Vi ste doista spremni pomoći i to je izuzetno bitno za svaku našu lokalnu i regionalnu zajednicu. Od srca vam hvala. Sva ulaganja koja se u vas omogućuju zaslužujete, a naravno da zaslužujete i puno više. Ona doza ljudskosti koju nosite u sebi je najveća nagrada i to je ono što ponosno nosite i svjedočite iz akcije u akciju – rekao je Rajn.

Zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije i načelnik Stožera civilne zaštite KKŽ Ratimir Ljubić pridružio se zahvalama i pozdravima.

– Hvala vam što ste se vratili svi čitavi i zdravi. Kada smo vas ispraćali rekli smo vam da pazite na sebe i svoje kolege i nakon toga na sve ostalo. Sve ste to ispunili. Prvenstveno ste došli živi i zdravi, pomogli ste dolje, napravili ste veliku stvar, bili ste na lokaciji gdje je bio najveći požar ali zato što imate i znanje i kapacitete i opremu. Prenosim vam pozdrave i zahvalu župana Darka Korena. Ova vremena i klimatske promjene doprinose tome da ima puno intervencija, ali vi ste dokaz da imamo dobro educirane vatrogasce i da smo jedna od najmasovniji županija što se tiče vatrogasaca, a isto tako da imamo dobru opremu. I dalje ćemo ulagati u vatrogasni sustav i dalje ćemo vas podržavati i nadam se da ćemo doći do toga da ima više vježbi i edukacija, a manje intervencija – rekao je Ljubić.

Dsc 8660 Dsc 8661 Dsc 8662 Dsc 8663 Dsc 8664 Dsc 8665 Dsc 8667 Dsc 8668 Dsc 8669 Dsc 8670 Dsc 8673 Dsc 8674 Dsc 8677 Dsc 8678 Dsc 8679 Dsc 8681 Dsc 8682 Dsc 8683 Dsc 8687 Dsc 8690 Dsc 8693 Dsc 8694 Dsc 8695 Dsc 8696 Dsc 8697