Nakon što su u srijedu u popodnevnim satima krenuli na izvanrednu dislokaciju u Dalmaciju, vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava i profesionalnih postrojbi s područja Koprivničko-križevačke županije tijekom večernjih sati su dobili i raspored te lokacije na kojima su se uključili u borbu protiv požara koji haraju jugom Hrvatske.

Temeljem zapovjedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske Slavka Tucakovića iz vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije na lokacije u Podgoru i Tučepe upućeno je 45 vatrogasaca sa 14 vatrogasnih vozila.

Postrojbom Izvanredne dislokacije Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije zapovijeda Zvonimir Habijan, a pomaže mu pomoćnik zapovjednika Mario Martinčević.

Vatrogasce i opremu u ispomoć kolegama poslali su JVP Koprivnica, JVP Križevci, VZG Križevci, JVP Đurđevac, DVD Sveti Petar Orehovec, DVD Đelekovec, DVD Torčec, DVD Bakovčice, DVD Sigetec, DVD Rasinja, DVD Batinske, DVD Cirkvena, DVD Đurđic, DVD Jagnjedovec, DVD Koprivnički Ivanec, DVD Legrad, DVD Lemeš, DVD Majurec, DVD Srednji Dubovec, DVD Veliki Otok i DVD Virje.