Ministarstvo demografije i useljeništva ranije ovog mjeseca donijelo je Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

Gradu Koprivnici odobrena su financijska sredstva u maksimalnom iznosu od 99.231,00 eura za prijavljeni projekt koji se tiče rada “Male sportske škole”.

Svečano potpisivanje i dodjela navedenog Ugovora održalo se danas u Auli Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, kojeg je uime Grada Koprivnice potpisao gradonačelnik Mišel Jakšić, a preuzela ga je njegova zamjenica Ksenija Ostriž.

„Izuzetno mi je drago da smo dobili jedan od najviše odobrenih iznosa više od 130 odobrenih ugovora iz cijele Hrvatske od strane Ministarstva demografije i useljeništva. Ovim sredstvima zasigurno ćemo, gledajući s financijske strane, olakšati našim roditeljima da njihova djeca besplatno mogu pohađati programe koji su predviđeni za njih, a isto tako nabaviti adekvatne rekvizite koji su potrebni za njihovu provedbu u Maloj sportskoj školi“, kazao je gradonačelnik Jakšić.

Potpisivanje Ugovora Ministarstvo Demografije I Useljenistva 03

Projekt ima za cilj osigurati dostupnost i priuštivost aktivnosti za djecu predškolske dobi i djecu od I. do IV. razreda osnovne škole koje će biti besplatne, a sve kako bi se pružila podrška roditeljstvu kroz smanjenje financijskog tereta roditelja. Provedba aktivnosti obuhvaća edukativne i kulturne aktivnosti koje će se provoditi kroz „Predškolske kraće programe“ i sportske aktivnosti koje će se provoditi kroz „Malu sportsku školu“.

Dio edukativnih aktivnosti biti će glazbeni program, program za potencijalno darovitu djecu i program rane intervencije specifičnih teškoća u učenju dok će se programi ritmike i plesa odnosno likovnog stvaralaštva provoditi kao dio kulturnih aktivnosti. Sportske aktivnosti obuhvatiti će dio programa koji se provode unutar „Male sportske škole“, a to su: Bazični treninzi u dvorani za djecu prema dobnim skupinama, Mini nogomet, ritmika i tenis, Bebe ribe (plivanje) za djecu prema dobnim skupinama, Plivanje za djecu predškolske dobi, Plivanje za djecu školske dobi.

Potpisivanje Ugovora Ministarstvo Demografije I Useljenistva 13