Hrvatski veslač Damir Martin jako je zadovoljan današnjim plasmanom u polufinale samca na Olimpijskim igrama u Parizu i načinom na koji je odveslao.

“Zadovoljan sam jako rezultatom, sama priprema utrke je bila odlična. Poradio sam na tehničkim detaljima koje sam dogovorio sa Srećkom, to mi je bilo u fokusu cijelo vrijeme, zaveslaj je bio tečniji, nije bilo problema s disanjem, sve je bilo puno lakše i tečnije”, rekao je nakon utrke Martin.

“Čak sam se uspio na kraju, zadnjih 500 m prištedjeti, odlično sam odradio trećih 500 m, da je trebalo na kraju i jače, moglo je, ali pošto je polufinale blizu i jako bitna utrka, odlučio sam se sačuvati. Spreman sam za novu borbu, mislim, bit ću kad se regeneriram. Imamo 48 sati do te sljedeće utrke”, nastavio je, dodavši kako je ispoštovao sve što je dogovorio s trenerom.

“Dobro se osjećam, jako lijepo je danas čamac plovio. Obazirao sam se na te tehničke detalje koje sam dogovorio sa Srećkom, to je donijelo da utrka bude tečna. Subjektivno je možda bila i lakša nego prva utrka. Bila je sigurno teža, ali bila je tečnija, bolje tehnički odrađena pa je bilo manje potrošnja i rasipanje energije. Jako sam zadovoljan”, zaključio je Martin.

Martin je danas u četvrtfinalu u svojoj skupini bio drugi s vremenom 6:53.55, dok je najbrži bio Nizozemac Sinom Van Dorp (6.49.96) . Treći je bio Grk Stefanos Ntouskos (6:56.68).

Polufinale je na rasporedu u četvrtak s početkom u 9.54 sati.