Argentinski tenisač Francisco Cerundolo, koji je u subotu osvojio pobjednički trofej na umaškom ATP turniru, a u nedjelju prošao i prvo kolo na Olimpijskim igrama u Parizu, nastavio je pobjednički niz i u ponedjeljak, svladavši Francuza Huga Humberta sa 7-5, 6-7 (5), 7-5.

Bio je to gotovo trosatni meč, u kojem je Cerundolo nakon osvojenog prvog seta, kod vodstva 5-4 u drugom servirao za pobjedu. No, Humbert se vratio, ali do potpunog preokreta nije došao, jer je u 12. gemu trećeg seta još jednom izgubio servis, a time i meč.

Cerundolo je tako došao do šeste uzastopne pobjede, a za plasman u četvrtfinale olimpijskog turnira igrat će protiv Norvežanina Caspera Ruuda koji je u tri seta svladao Talijana Andreu Vavassorija.

Ipak, iscrpljujuća serija mečeva natjerala je Francisca Cerundola na odustajanje od nastupa u konkurenciji muških parova pa će partner Tomasu Martinu Etcheverryju biti Mariano Navone.

Lakoćom se u osminu finala pojedinačne konkurencije probio i drugi nositelj, Španjolac Carlos Alcaraz, koji je sa 6-1, 7-6 (3) bio bolji od Nizozemca Tallona Griekspoora. Alcarazu je ovo deveta ovogodišnja pobjeda u Roland Garrosu, gdje je prije nešto manje od dva mjeseca osvojio treći od svoja četiri Grand Slam naslova.

OI Pariz, tenisači – 2. kolo

Novak Đoković (Srb/1) – Rafael Nadal (Špa) 6-1, 6-4

Dominik Koepfer (Njem) – Matteo Arnaldi (Ita) 3-6, 6-2, 6-1

Sebastian Baez (Arg/12) – Benjamin Hassan (Lbn) 6-2, 3-6, 7-6 (3)

Stefanos Tsitsipas (Grč/8) – Daniel Evans (VBR) 6-1, 6-2

Casper Ruud (Nor/6) – Andrea Vavassori (Ita) 4-6, 6-4, 6-3

Francisco Cerundolo (Arg) – Hugo Humbert (Fra/10) 7-5, 6-7 (5), 7-5

Roman Safiulin – Tomas Martin Etcheverry (Arg) 6-0, 7-6 (1)

Carlos Alcaraz (Špa/2) – Tallon Griekspoor (Niz) 6-1, 7-6 (3)