Hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić, olimpijski pobjednici iz Tokija u konkurenciji parova, zaustavljeni su već na prvom koraku na Igrama u Parizu, gdje su ih sa 6-3, 6-7 (5), 10-5 pobijedili Nijemci Dominik Koepfer i Jan-Lennard Struff.

Njemački tenisači su bili potencijalna opasnost za branitelje naslova, a to su pokazali već na početku meča kad su prvim ‘breakom’ poveli sa 2-0. Pavić i Mektić su u sljedećem gemu vratiti izgubljeno, ali onda opet izgubili servis. Imali su priliku za novi povratak u sedmom gemu, ali su propustili dvije prilike za ‘break’.

U drugom setu smo vidjeli bolje izdanje hrvatskog para. Mektić i Pavić su poveli 3-0 i imali dvije prilike za dvostruki ‘break’. Do 5-2 su hrvatski tenisači držali stečenu prednost, a onda su dopustili Nijemcima niz od tri gema i povratak u set. Ipak, Mektić i Pavić su bolje odigrali ‘tie-break’, poveli 6-2 i uspjeli iskoristiti četvrtu set-loptu.

Tako je o plasmanu u drugo kolo odlučivao produženi ‘tie-break’ u kojem su Hrvati dobro krenuli, poveli 2-1, da bi Nijemci odgovorili nizom od pet poena. Mektić i Pavić su se uspjeli približiti na 4-6, ali bliže od toga nisu došli. Koepfer je do kraja meča sjajno reternirao pa su Nijemci osvojili ‘tie-break’ sa 10-5 te tako prošli u osminu finala u kojem ih čekaju Portugalci Nuno Borges i Francisco Cabral.

Na teniskom turniru u Roland Garrosu tako je u konkurenciji za olimpijska odličja ostala Donna Vekić u pojedinačnoj konkurenciji te u mješovitom paru s Matom Pavićem.

Vekić će tako u utorak imati dvostruki program. Prvo će u podne na središnjem terenu igrati meč za plasman u četvrtfinale protiv Amerikanke Coco Gauff, a onda će u trećem meču dana na terenu 12 zaigrati u prvom kolu mješovitih parova protiv kineske kombinacije Zheng Qinwen – Zhang Zhizhen.