Nakon povijesnog nastupa orkestra u Musikvereinu, bečka publika je nakon nedjeljnog nastupa ustala i višeminutnim pljeskom odala izrazito poštovanje križevačkim tamburašima koji su u Austriji osvojili zlatnu nagradu i na najljepši mogući način obilježili 150 godina tambure u Križevcima.

Večeras su se vratili u Križevce i ispred popularnog “Arta” upriličen je mali doček. Dirigent Gradskog tamburaškog orkestra Križevci Igor Kudeljnjak rekao nam je kako je orkestar nastupio u najboljoj dvorani na svijetu. -Sad sam sasvim siguran, tambura zvuči tamo savršeno, a stigli smo i do zlatne razine, pa ostaje i tradicija osvajanja odličnih rezultata.

U Beču je bilo puno sjajnih orkestara i ostvarili smo nove kontakte. U ljetu imamo još tradicionalni nastup za “Velku mešu” u Gornjoj Rijeci, a u jesenskim mjesecima krećemo s novim programom. Trebat će se pripremiti i za godišnji koncert koji će biti u prosincu. Bit će još nastupa ove godine, a sljedeće godine planiramo snimiti CD, a možda će biti i neka turneja.

Moram zahvaliti svom orkestru jer su mi omogućili veliku čast da dirigiram u toj dvorani, Gradu Križevcima i gradonačelniku Rajnu koji je bio s nama u Beču. Moram zahvaliti Croati, jer smo imali dizajnirane košulje i kravate i Kristini Kovačič koja je izradila prekrasne ukrase za djevojke. Tu su još i sponzori Radnik, SKIMT i Hidroregulacija – zaključio je Igor Kudeljnjak.

Dsc 8470 Dsc 8472 Dsc 8479 Dsc 8481 Dsc 8488 Dsc 8491 Dsc 8494 Dsc 8499 Dsc 8506 Dsc 8507 Dsc 8508 Dsc 8509