Hrvatski rukometni reprezentativci Ivan Martinović i Mario Šoštarić nakon 29-31 poraza od Slovenije u susretu 2. kola skupine A na Olimpijskim igrama složili su se kako momčad u drugom poluvremenu nije dobro reagirala u obrani, prvenstveno u zaustavljanju vanjskih igrača Blaža Janca i Aleksa Vlaha.

No, bez obzira na taj poraz nakon kojega su došli u neugodnu poziciju vezanu uz prolazak u četvrtfinale, obojica smatraju kako će već u sljedećoj utakmici protiv Njemačke zaigrati bolje.

“Ovaj put smo bolje počeli utakmicu nego protiv Japana, bili smo agresivni u obrani, dosta smo si pomagali i Slovenci nisu imali rješenja. Ali, iskoristili su našu pogrešnu zamjenu zbog koje smo dobili isključenje i podigli se u igri. To smo si sami krivi, to nam se ne smije dogoditi. U drugom poluvremenu smo imali prilike za povratak u utakmicu, ali nismo uspjeli. Vlah i Janc su nam prelagano prolazili ‘jedan na jedan’ i zabijali golove, dok smo se mi u napadu morali boriti za gol. Sada moramo dignuti glave gore i pripremiti se za sljedeću utakmicu protiv Njemačke, moramo vjerovati da možemo i kontinuitetu odigrati dobrih 60 minuta kao na kvalifikacijskom turniru”, rekao je Martinović.

“Uvijek je teško prihvatiti poraz, pogotovo kad si bio bolji protivnik u prvom dijelu, ali u drugo poluvrijeme nismo ušli kako treba. Promašili smo previše ‘zicera’ u napadu, a Vlah i Janc su nam prolazili kroz sredinu obrane gdje smo trebali biti najčvršći. Planove u obrani nam je poremetilo i Veronovo isključenje. Moramo što prije dignuti glave jer nas čekaju još tri utakmice u kojima trebamo tražiti prolaz u četvrtfinale. Samopouzdanje za utakmicu protiv Njemačke gradit ćemo iz zadnje dvije utakmice u kojima smo ih dobili”, dodao je Šoštarić.

Nakon dva nastupa Hrvatska ima dva boda, a u 3. kolu će u srijedu igrati protiv Njemačke. Zatim slijede još Švedska u petak i Španjolska u nedjelju.