U Hrvatskoj je špica turističke sezone s milijun gostiju. Turisti stalno pristižu, posebice tijekom ovog posljednjeg srpanjskog vikenda.

Upravo za njih i ove godine, u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, pripremljena je akcija dijeljenja negazirane prirodne mineralne vode s posebno otisnutom porukom „Welcome to Croatia“.

Tako se tijekom ove subote brojnim turistima na naplatnim postajama Rupa i Lučko te u trajektnim lukama Split i Hvar (Stari Grad) dijeli 50.000 bočica vode u znak dobrodošlice i zahvalnosti na odabiru hrvatskih odredišta, a osim bočica vode dijele se i posebni  mirisi za automobile.

„Velike su gužve, ali i vrućine pa im ovim malim znakom pažnje želimo olakšati vrijeme čekanja i putovanja do finalnog odredišta, a koliko su ugodno iznenađeni ovom gestom najbolje govore njihove pozitivne reakcije i komentari“, rekao je Kristjan Staničić, direktor HTZ-a.

Akciju provodi Hrvatska turistička zajednica u partnerstvu s Hrvatskim autocestama i Jamnicom, a osim poruke dobrodošlice na bočicama vode je otisnut i QR kod koji vodi na stranicu Croatia.hr, gdje su dostupne  korisne informacije o hrvatskim odredištima.

Htz 27. 7. 24. Voda.2 Htz 27. 7. 24. Voda.3 Htz 27. 7. 24. Voda.4