Ove akademske godine studij Računarstva i informatike u Đurđevcu završava prva generacija studenata od kojih već sada mnogi imaju posao u struci, dok će u novoj akademskoj godini priliku za studiranje dobiti 25 redovnih te pet izvanrednih studenata. Studij je i dalje besplatan za sve studente.

– Drago nam je što je i ove godine znatan interes za studij u Đurđevcu. Program je iznimno kvalitetan, predavači su u samom vrhu IT industrije a potražnja za ovim kadrom sve veća, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči i naglasio da će Grad Đurđevac i dalje svakom redovnom i izvanrednom studentu za školovanje sufinancirati nešto manje od 800 eura bespovratnih sredstava u jednoj akademskoj godini, bez obzira na mjesto prebivališta.

Studentske stipendije svim redovnim i izvanrednim studentima koji studiraju na preddiplomskom stručnom studiju računarstva i informatike u Đurđevcu odobravaju se u iznosu od 13,27 eura po ostvarenom ECTS bodu, a najviše do 796,34 eura u akademskoj godini.

Inače, studentske stipendije za redovne studente s područja Grada Đurđevca koji studiraju na preddiplomskim i diplomskim studijima na području Republike Hrvatske odobravaju se u iznosu od 6,64 eura po ostvarenom ECTS bodu, a maksimalno 398,17 eura u akademskoj godini.

– Razliku u odnosu na ostale studije čini izbor stručnih kolegija i predavača koji svoje svakodnevno iskustvo u praksi prenose na studente. Vjerujem da je upravo stručnost i raznolikost programa u odnosu na druge studije jedna od bitnih stavki prilikom upisa, a s obzirom na to da već u prvim generacijama studenata imamo studente iz različitih dijelova Hrvatske, pa čak i iz Dalmacije –rekao je pročelnik studija izv. prof. dr. sc. Domagoj Frank o studiju u Đurđevcu.

Završetkom studija studenti dobivaju titulu stručnog prvostupnika inženjera računarstva, a kvalificirani su za obavljanje poslova specifikacije, dizajna i implementacije računalnih sustava, instaliranja, primjene i održavanja uobičajenih operacijskih sustava, programske i sklopovske podrške, razvoja grafičkih i dijaloških korisničkih sučelja, primjene programskih jezika više razine i mnogih drugih. Uz sve to, znanja i vještine stečene tijekom prijediplomskog studija osposobljavaju studente za nastavak diplomskog studija na srodnim diplomskim studijima u zemlji i u inozemstvu.