Nakon što su u lipnju privremeno otkazani ugovori o zakupu javnih površina u dubrovačkoj povijesnoj jezgri za jedanaest ugostiteljskih objekata, iz Grada Dubrovnika u petak su izvijestili kako su na sedam dana zbog buke otkazali javne površine za još dva ugostiteljska objekta.

U novom slučaju riječ je o dva objekta u ulici Između Polača. U oba slučaja prekršena je gradska odluka o razini dozvoljene buke.

„Grad Dubrovnik je prilikom mjerenja razine buke ispred ugostiteljskih objekata, od strane ovlaštenog mjeritelja, utvrdio da su zakupci prekoračili razinu dozvoljene buke, te su tako počinjeni prekršaji iz Odluke o ugostiteljskoj djelatnosti na području, Odluke o zakupu javnih površina i Prekršajnog zakona,” naveli su iz Grada Dubrovnika.

„Zakupci su dužni prestati koristiti se javnim površinama i ukloniti sve stolove i stolice. Ponovno zaključenje ugovora mogu zatražiti nakon otklanjanja okolnosti koje su dovele do otkaza ugovora, ali ne prije protoka roka od sedam dana,” stoji u priopćenju dubrovačke gradske uprave.