Jedina hrvatska boksačka uzdanica na Olimpijskim igrama, Gabrijel Veočić, u osmini finala kategorije do 80 kilograma s Jordancem Jorem Iashaishem u utorak, 30. srpnja točno u podne.

Veočić je kao osmi nositelj poluteške kategorije do 80 kg slobodan u prvom kolu, a u osmini finala ga čeka iskusni jordanski predstavnik.

Dvadsetosmogodišnjem Jordancu će ovo biti čak treće Igre, a u Rio de Janeiru i Tokiju je dogurao do četvrtfinala. Zanimljivo je da je u tri olimpijska nastupa boksao u tri posve različite kategorije. U Parizu će ubilježiti i nastup u poluteškoj kategoriji, u Riju je nastupao u superteškoj, a u Tokiju u teškoj.

Ukoliko svlada Jordanca, Veočića u borbi za medalju 2. kolovoza čeka bolji iz dvoboja prvog nositelja Kineza Tanglatihana Touehotaerbikea, te pobjednika dvoboja Tajlanđanina Jong Johoa i Dominikanca Pinalesa.

Naš najbolji boksač Veočić, uz brojna odličja u svim mlađim dobnim kategorijama, ima naslov europskog prvaka iz ove godine, uz dva četvrtfinala Svjetskih prvenstava 2021. i 2023.

Od Brođanina se očekuju velike stvari u Parizu, a zasad jedinu hrvatsku boksačku olimpijsku medalju, broncu u superteškoj kategoriji na Igrama u Riju 2016., osvojio je Filip Hrgović.