Prvi BMX biciklist iz Hrvatske kojemu je uspjelo plasirati se na Olimpijske igre, Varaždinac Marin Ranteš, održat će poseban program za posjetitelje Špancirfesta koji će se u gradu baroka održati od 23. kolovoza do 1. rujna, priopćila je u petak Turistička zajednica grada Varaždina.

Zajedno sa zaljubljenicima u ovaj sport iz svog rodnog grada, Ranteš će na varaždinskom Kapucinskom trgu pokazati dio majstorija koje su ga odvele do najveće svjetske sportske smotre, a koja počinje upravo danas u Parizu.

U četvrtak, 29. kolovoza, i u petak, 30. kolovoza, od 19 do 20 sati, izvest će mali show ispunjen impresivnim trikovima i vratolomijama na BMX-u.

Marin Ranteš karijeru je započeo vozeći se varaždinskim ulicama, a upornošću i talentom upisao se već sada u hrvatsku sportsku povijest. Njegov je put inspiracija mnogima i pokazatelj da se snovi mogu ostvariti uz dovoljno truda, odricanja i strasti.

Prvi je put Ranteš na Špancirfestu nastupio lani, što je bila dobra prilika za popularizaciju ovog sporta među posjetiteljima Festivala, a ovoga će puta to biti i najava međunarodnog BMX natjecanja School2Rock kojem će varaždinski Park mladih biti domaćin u subotu, 31. kolovoza.

Natjecanje će imati status državnog prvenstva i tako okupiti najbolje hrvatske BMX bicikliste u disciplini slobodni stil.

Bit će to dio sportskih sadržaja na 26. Špancirfestu, u čiju će se realizaciju uključiti i Hrvatski rukometni savez i Hrvatski teniski savez.