Bazen Dječjeg vrtića Maslačak ovih je vrućih ljetnih dana veliki hit među vrtićkom djecom i njihovim roditeljima, a o njemu je na Gradskom vijeću govorila i ravnateljica Marija Čupen Tomica. Naime, kroz verificirani program male škole plivanja djeci se pruža mogućnost razvoja motoričkih vještina uz stručni nadzor kineziologinje.

– Unazad nešto više od mjesec dana djeca svakodnevno uživaju u aktivnostima u bazenu i sunčalištu uz bazen i mogu reći da im je to sada najdraži dio boravka u dječjem vrtiću. Osim dobrobiti za zdravlje, program plivanja doprinosi razvoju samopouzdanja i pozitivne slike o sebi, rekla je ravnateljica.

Tijekom svakodnevnog kupanja, djeca uživaju i u raznim maštovitim igrama u kojima koriste morske životinje i neoblikovane materijale. Sunčanje i degustacija voća dodatno su obogatili uživanje na otvorenom prostoru pod suncobranima. Uz svoje odgojiteljice Ljiljanu i Anu, prije odlaska na kupanje svako dijete razvija vlastitu sposobnost i spretnost pripreme za kupanje (presvlačenje u kupaći kostim, pospremanje odjevnih predmeta na stolicu, briga o ručniku i mazanje kremom za sunčanje).

Dv Ljeto5 Dv Ljeto4 Dv Ljeto3 Dv Ljeto2 Dv Ljeto1 Dv Ljeto