Inicijative građane vezane uz izgradnju podvožnjaka, odnosno turbo-rotora na području Grada Varaždina te aktivnosti i inicijative vezane uz početak nove školske godine, dio su tema o kojima su danas raspravljali članovi Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije.

Rasprava na desetoj sjednici Savjeta održanoj u Županijskoj palači bila je konstruktivna i sadržajna, napomenuo je predsjednik Savjeta dr. sc. Zvonimir Sabati.

– S obzirom da smo primili inicijative građana, uvrstili smo ih na dnevni red kao što je to bio slučaj i dosad. Saslušali smo predstavnike građana vezano njihove pritužbe na izgradnju turbo-rotora na raskrižju Zagrebačke i Gospodarske ulice u Varaždinu, odnosno na izgradnju podvožnjaka za povezivanje istočnog dijela grada s centrom. S obzirom da smo savjetodavno, a ne stručno tijelo, te nemamo ovlasti donositi zaključke, složili smo se da je korisnije rješenje da o tim temama raspravlja predstavničko ili drugo tijelo Grada Varaždina, u čijoj je to nadležnosti – rekao je dr. sc. Sabati, koji je ujedno izvijestio da su iz Grada Varaždina uoči sjednice uputili obavijest da povlače svojeg predstavnika iz rada Savjeta za sigurnost prometa na cestama.

Savjet Za Sigurnost Prometa Vz Zupanije Srpanj 2024 (2)

Pripreme za početak nove školske godine u punom su jeku i kad je u pitanju sigurnost učenika osnovnih i srednjih škola, posebno onih najmlađih.

– I godine nastavljamo s podrškom i potporom u kupnji reflektirajućih prsluka, odnosno traka te tiskanjem prometno-edukativnih plakata za učenike. Podržali smo i preventivno-edukativno akciju „Sigurno u školu s HAK-om“, a na sjednici je predstavljen i preventivni program prometne kulture za najmlađe koji provodi Jumicar Hrvatska – mini auto – izvijestio je dr. sc. Sabati.

Savjet Za Sigurnost Prometa Vz Zupanije Srpanj 2024 (3)

Dodajmo da su članovi Savjeta dobili i informaciju o izrađenoj Prometnoj studiji za uspostavu mreže linija javnog županijskog linijskog prijevoza putnika u Varaždinskoj županiji.