Dobro opremljena s odličnim uvjetima za rad, uključena u Erasmus+ programe, s izvrsnim mentorima i uspješnim učenicima na županijskim i državnim natjecanjima, Strukovna škola Đurđevac ove je godine postala poželjno mjesto za nastavak srednjoškolskog obrazovanja.

U prvom upisnom roku preko stotinu učenika nije se uspjelo upisati u Đurđevac pa su bili prisiljeni tražiti drugu škola za nastavak školovanja. Đurđevačka je Strukovna škola uz to tražila i dobila veće kvote za upis na smjer prometa i web dizajna, pa su na kraju sva mjesta gotovo popunjena.

Od 16 programa i struka za koje se u đurđevačkoj Strukovnoj školi može školovati, za jesen su ostala samo dva mjesto za školovanje kuhara, jedno konobara i stolara, te 6 za računarstvo i informatiku, no sudeći po velikoj potražnji i interesu upravo za ta zanimanje u Strukovnoj školi su uvjereni će u jesen biti popunjena. Posebno je vidljiv velik interes s bjelovarskog područja i to za školovanje u strukama frizer, kozmetičar i pediker.

– Strukovna škola Đurđevac zabilježila je i jako dobre rezultate na državnoj maturi, iako nama ona nije toliko prioritetna s obzirom da većina učenika nakon srednjoškolskog obrazovanja kreće u svijet rada, ali oni koji se odluče za fakultetsko obrazovanje uspješno su položili državnu maturu. Iznimno me veseli što smo već na ljetnom upisnom roku za novu školsku godinu upisali odličnu generaciju učenika i očekujemo jako dobru godinu, rekao je ravnatelj Strukovne škole Đurđevac Darko Špoljar i potvrdio da ovi dobri rezultati nisu došli preko noći.

– Na početku svake školske godine razgovaramo s učenicima i roditeljima kako bismo doznali kakva su njihova očekivanja od nas, a onda u suradnji s gospodarstvenicima i obrtnicima nastojimo osigurati realne uvjete i pripremiti ih za uključivanje u svijet rada ili za nastavak fakultetskog obrazovanja, zaključio je ravnatelj Darko Špoljar.