Predsjednik Republike Zoran Milanović u ponedjeljak je izrazio sućut obiteljima stradalih u zločinu u Domu za starije i nemoćne osobe u Daruvaru, te pozvao nadležne institucije na brzu istragu i rigorozniju kontrolu posjedovanja oružja.

“Svim ranjenima želim brz i siguran oporavak, a djelatnicima hitne medicinske službe zahvaljujem na brzoj i organiziranoj reakciji pri spašavanju ozlijeđenih”, poručio je predsjednik, priopćio je njegov ured.

Predsjednik je naveo da od policije i državnog odvjetništva očekuje brzu i temeljitu istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti tog zločina i kaznilo odgovorne.

Izjavio je da je šokiran divljačkim, nezapamćenim zločinom u Daruvaru.

“To je zastrašujuća opomena i zadnji poziv svim nadležnim institucijama da učine više na prevenciji nasilja u društvu, uključujući još rigorozniju kontrolu posjedovanja oružja”, poručio je predsjednik.

U zločinu u Domu za starije i nemoćne u ponedjeljak je u Daruvaru ubijeno petero štićenika i nekoliko ih je ranjeno te su prevezeni u bolnicu.

Prema pisanju medija, ubojica je 51-godišnji umirovljeni vojni policajac K. P. iz Donjeg Daruvara , čija je majka bila štićenica u tom domu.

Navodno je nakon ubilačkog pohoda pištoljem pobjegao, ali ga je policija pronašla u blizini jednog kafića i  uhitila.