Zagrebačka policija izvijestila je da provodi kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim zaštitarom povezanim s ubojstvom 36-godišnjaka koji je u nedjelju oko 17 sati provalio u skladište tvrtke na Žitnjaku.

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) je priopćila da je dežurna zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu, uz nazočnost PUZ-ove ekipe za očevide, obavila očevid na mjestu događaja na Slavonskoj aveniji.

Do sada je utvrđeno da su nepoznati počinitelj ili više njih, došli do ograde dvorišnog kruga trgovačkog društva, na kojoj je prije tjedan dana bio napravljen otvor, kroz koji su se provukli, ušli unutra gdje s provalili u  skladište iz kojeg su otuđili više proizvoda industrijske boje.

”Prilikom bijega, od strane nepoznatog počinitelja, najvjerojatnije zaštitara, ispaljeno je nekoliko hitaca od kojih je jedan pogodio 36-godišnjaka. Član obitelji koji se u tom trenutku nalazio s njime, odvukao ga je u obližnju šumu gdje je preminuo, a počinitelj se udaljio s mjesta događaja”, izvijestio je PUZ dodajući da je materijalna šteta zasad neutvrđena.

U PUZ-u nadodaju da je tijelo ubijenog po dovršenom očevidu prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.