Najavljena je treća, ujedno i posljednja radionica unutar ljetnog ciklusa besplatnih radionica u sklopu javnog gradskog poziva za poticanje energetske učinkovitosti u kućanstvima, kojim Grad Križevci sufinancira izradu projektne dokumentacije i izgradnju solarnih elektrana, kao i u potpunosti financira toplinsku izolaciju tavana za energetski siromašnija kućanstva.

Radionica će se održati u četvrtak, 25. srpnja u 18 sati u KLIK uredu na adresi Ivana Zakmardija Dijankovečkog 8 u Križevcima (prostor bivše knjižare).

Građani u sklopu poziva mogu ostvariti sufinanciranje za izradu glavnog projekta u 80% vrijednosti pripreme projekta, dok za instalaciju solarne elektrane mogu ostvariti 50% sufinanciranja projekta izgradnje, dok za kućanstva u opasnosti od energetskog siromaštva sufinanciranje ide do 80%.

Također, građani koji žive u energetski ranjivijim kućanstvima, mogu ostvariti pravo na 100% financiranje toplinske izolacije tavana.

‘Za sve građane koji nisu u mogućnosti doći na radionicu, mogu nas posjetiti od ponedjeljka do petka u KLIK uredu, na adresi Ivana Zakmardija Dijankovečkog 8 u Križevcima’, poručili su iz KLIK-a.