Rovinjski SDP zatražio je u ponedjeljak ostavku gradonačelnika Rovinja Marka Paliage (IDS) nakon što je u subotu sudjelovao u sukobu s jednim rovinjskim ugostiteljem koji ga je na društvenim mrežama nazvao “iznuđivačem i kamatarom” zbog nesuglasica oko visokih cijena odvoza smeća.

“Već duže vrijeme upozoravamo na samovolju i bahatost našeg lokalnog šerifa i njegove ‘ekipice’, što se očituje u netransparentnom, nedemokratskom i manipulativnom upravljanju gradskim proračunom, kapitalnim investicijama i gradskim poduzećima”, priopćio je rovinjski SDP.

Osudio je navodni fizički napad prvog čovjeka Rovinja na ugostitelja koji se, kako navodi SDP “drznuo kritizirati samovoljni i po korisnike štetan način upravljanja komunalnim otpadom”.

Prema pisanju portala u Istri, do naguravanja u ugostiteljskom objektu je došlo nakon što je rovinjski gradonačelnik od vlasnika tog objekta zatražio da izbriše objavu na društvenim mrežama u kojoj je naveo da “Paliagu može biti sram što krade građane Rovinja i ugostitelje, s velikim računima za odvoz smeća”.

Događaj je potvrdila i istarska policija koja je navela kako “sukladno propisima o zaštiti osobnih podataka nije u mogućnosti govoriti o identitetu sudionika događaja”. Međutim potvrdila je da je zaprimila dojavu kako je u subotu u jednom ugostiteljskom objektu došlo do narušavanja javnog reda i mira, odnosno do fizičkog napada te da je kriminalističko istraživanje u tijeku.

SDP Rovinj poručuje kako osuđuje svaki oblik nasilja, pa tako i navedeni čin pokušaja zastrašivanja i fizičkog uznemiravanja ugostitelja u njegovom vlastitom objektu.

“Smatramo to zadnjom kapi koja prelijeva čašu već odavno prepunu samovolje, nereda i nerada IDS-ove lokalne vlasti te tražimo ostavku gradonačelnika Paliage”, poručuje SPD i navodi kako “Rovinj već duže vrijeme ne funkcionira, a divlja gradnja, prometni kaos, odvoz smeća, preskup, pretrpani i loše organizirani parking narušavaju kvalitetu života građana, a i kvalitetu godišnjeg odmora gostiju”.

“Gradonačelnik kao čelni čovjek grada i najveći autoritet trebao bi predstavljati primjer uzornog ponašanja, tolerancije i otvorenosti ka demokratskom dijalogu. No, svojim subotnjim postupkom je potvrdio da nije dostojan ove uloge te stoga tražimo njegovu hitnu ostavku”, zaključili su iz rovinjskog SDP-a.