Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump rekao je u nedjelju kako smatra da će na izborima u studenome biti lakše pobijediti potpredsjednicu Kamalu Harris nego predsjednika Joea Bidena koji se ranije povukao iz utrke za kandidata demokrata.

CNN je objavio da je Trump to rekao u izjavi za tu televizijsku kući ubrzo nakon Bidenove odluke da se povuče. Bivši predsjednik je kasnije napao Bidena na društvenim mrežama rekavši da je nesposoban da odradi mandat do kraja.

Biden “nije sposoban da se natječe za predsjednika i zasigurno nije sposoban da bude predsjednik”, napisao je Trump na svojoj društvenoj mreži Truth Social.

I drugi republikanci, uključujući predsjednika Zastupničkog doma Kongresa Mikea Johnsona također su rekli da Biden, ako nije sposoban biti kandidat, nije u stanju ni dovršiti mandat. Johnson ga je izrijekom pozvao da podnese ostavku.

“Jako ćemo patiti zbog Bidenova predsjedništva, ali ćemo štetu koju je napravio popraviti vrlo brzo”, istaknuo je Trump.

Trumpovi savjetnici u kampanji već dugo vremena govore kako nisu zabrinuti bude li kandidatkinja demokrata Kamala Harris jer je mogu prilično jednostavno povezati s Bidenovim lošim politikama, osobito u vezi imigracije i inflacije. Rekli su da će Harris ili bilo kojeg drugog kandidata o kojima se nagađa pokušati prikazati lijevijima od Bidena.

Trumpov najstariji sin Donald Trump Jr. objavio je na društvenim medijima da Harris “nosi teret svih lijevih politika Joea Bidena”.