HNK Hajduk potvrdio je na svojim stranicama kako će Ivan Rakitić sljedeće sezone nositi bijeli dres. Jedan od najvećih igrača u povijesti hrvatskog nogometa nešto prije ponoći potpisao je ugovor s Hajdukom do kraja sljedeće sezone uz opciju dodatnog produljenja za još jednu sezonu.

Ivan u Split stiže u nedjelju te će biti svečano predstavljen na konferenciji za medije čiji je početak zakazan u 19.30 sati u Bijelom salonu.

U karijeri je osvojio gotovo sve što se osvojiti može. Jedan od ključnih igrača u osvajanju srebra s reprezentacijom Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Osvajač Lige prvaka s Barcelonom, osvajač UEFA Superkupa, dvostruki osvajač Europske lige sa Sevillom, četiri osvojene La Lige, četiri Kupa Kralja, dva španjolska Superkupa, osvojeno Svjetsko klupsko prvenstvo, Kup Švicarske, Kup Njemačke…

Najtrofejniji je igrač koji je ikada stigao u SuperSport HNL.

Rođen je u 10. ožujka 1988. godine u švicarskom Rheinfeldenu, tamo je odrastao i započeo igrati nogomet, ali uvijek je želio igrati za Hrvatsku s kojom je ušao u legendu.

Odigrao je 323 službene utakmice za Sevillu, 310 za Barcelonu, preko 100 za Schalke 04, a na početku karijere nastupao je za Basel. U drugom dijelu prošle sezone prešao je iz Seville u saudijski Al-Shabab s kojim je sada raskinuo ugovor kako bi se priključio Hajduku gdje će nositi dres s brojem 11.