Požar u Seget Vranjici u blizini hotela Medena namjerno je upaljačem izazvao 35-godišnji hrvatski državljanin, utvrdila je splitsko-dalmatinska policija koja je objavila i snimku subotnjeg uhićenja osumnjičenika.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 35-godišnjak u četvrtak oko 18.55 sati u Seget Vranjici u namjeri izazivanja požara upaljačem za cigarete na dva mjesta zapalio vatru i izazvao požar koji je zahvatio osam hektara borove šume.

Muškarac je požar podmetnuo u borovoj šumi uz čiju se istočnu stranu nalaze apartmansko naselje i hotel gdje je bilo smješteno oko 2500 gostiju, te uz zapadnu stranu auto kamp gdje je boravilo oko 1900 gostiju, izvijestila je u subotu popodne policija.

Terete ga da je time doveo u opasnost živote ljudi i imovinu većeg opsega.

Dok su vatrogasci gasili požar, policijski službenici su na terenu započeli istraživanje vezano uz postojanje indicija da je požar podmetnut.

Sumnja u podmetanje potvrđena je očevidom obavljenim jučer tijekom kojeg je utvrđeno da je požar namjerno izazvan.

Slijedom prikupljenih informacija utvrđen je identitet muškarca te su ga jutros oko šest sati pronašli i uhitili policijski službenici Jedinice specijalne i interventne policije i policijske postaje Trogir.

Policajci su u akciji uhićenja presreli autobus u kojem je bio osumnjičenik te su ga potom svladali i uhitili, pokazuje snimka.