Hrvatska komora medicinskih sestara osudila je u subotu „nesolidno upravljanje“ u Domu zdravlja Šibensko-kninske županije zbog kašnjenja plaća za 83 medicinske sestre i sve druge zdravstvene djelatnike već treći mjesec zaredom.

Zdravstveni djelatnici u Domu zdravlja Šibensko-kninske županije, među kojima i 83 medicinske sestre, već treći mjesec zaredom imaju ozbiljno kašnjenje plaća. Plaće za lipanj medicinske sestre i tehničari još uvijek nisu dobili i ne zna se kad će, kao ni regres, iako je prema zakonu trebala biti isplaćena do 15. u mjesecu, navodi HKMS.

U trenutku kada nam u državi nedostaje više od 4000 medicinskih sestara, ovakvo poslovanje i nepoštovanje rada tjera medicinske sestre iz primarne zdravstvene zaštite. Taj oblik zaštite je već ionako urušen, a uz manjak sestara nastavit će se njegova kadrovska devastacija, kaže se u priopćenju i osuđuje takvo upravljanje domom zdravlja.

Predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara Mario Gazić zapitao je javno upravu doma kako misli motivirati medicinske sestre da ostanu ili dođu raditi u primarnu zdravstvenu zaštitu kada svaki mjesec nisu sigurne hoće li uopće dobiti plaću koju su pošteno zaradile radeći nimalo lak posao.