Na autocesti Goričan-Zagreb, između čvorova Sesvete i Zagreb istok u smjeru Zagreba, dogodila se prometna nesreća. Promet se vodi po dvije prometne trake uz ograničenje brzine od 60 kilometara na sat, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub (HAK).

Pred naplatom Lučko u smjeru mora kolone su iz smjera čvorova Buzin (10 kilometara) i Zagreb zapad (jedan kilometar).

Na autocesti Zagreb-Ploče-Karamatići između čvora Bosiljevo 2 i tunela Mala Kapela u smjeru Dubrovnika je kolona vozila u pokretu uz povremene zastoje.

Kolona ispred tunela Sveti Rok u smjeru Dubrovnika je oko jedan kilometar.

Na autocesti Zagreb-Macelj pred naplatom Trakošćan u smjeru Zagreba kolona je oko 1,5 kilometar, a proteže se i u Sloveniju. Zbog većeg priljeva vozila zabranjeno je prometovanje za teretna vozila i autobuse od čvora Krapina do čvora Đurmanec u oba smjera.

Na autocesti Bregana-Lipovac (uključujući i zagrebačku obilaznicu), zbog povećane gustoće prometa na prilazu naplatnoj postaji Lučko u smjeru mora (A1) od strane čvora Buzin prometuje se u koloni dugoj oko 10 kilometara, a od strane čvora Zagreb zapad u koloni dugoj oko jedan kilometar.

Pred naplatnom postajom Lipovac u smjeru graničnog prijelazam Bajakovo u smjeru istoka kolona osobnih i teretnih vozila je oko 2 kilometra.

Između čvorova Zagreb istok i Ivanić Grad opasnst je od naleta na životinju (pas).

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski.

Veća je gustoća prometa na pojedinim dionicama autocesta, prilazima turističkim središtima duž jadranske obale, cestama u Istri, pojedinim graničnim prijelazima te trajektnim lukama i pristaništima, pa HAK poziva vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama.