Sudeći po tome kako se novim obiteljskim kućama puni nova Ulica hrvatskih branitelja i brojne druge, aktivno se koriste mogućnosti koje grad Đurđevac nudi preko mjera za poticanje gradnje i obnovu kuća.

Naime, u Programu mjera poticanja gradnje i obnove kuća za mlade obitelji odobrava se sufinanciranje gradnje temelja novog stambenog objekta u ulicama gdje je izgrađena komunalna infrastruktura i gdje se popunjavaju slobodne parcele unutar niza obiteljskih kuća u iznosu od 4,000,oo eura. Na toliko mogu računati i vlasnici koji sruše postojeći stambeni objekt i pristupe gradnji novog objekta u ulicama gdje postoji izgrađena komunalna infrastruktura.

To nije sve, jer na 4.000, 00 eura mogu računati i svi oni koji nastave gradnju na postojećim temeljima ili je završavaju, a stambeni objekt  je u visokom roh bau stanju duže od deset godina.

– Upravo je za vlasnike koji se odlučuju na gradnju nove kuće, a na mjestu gdje je srušena kuća iz Registra zapuštenih kuća, donesena još jedna pogodnost. Svi će oni u potpunosti biti oslobođeni plaćanja komunalnog doprinosa, bez obzira grade li obiteljske kuće unutar grada ili na građevinskom području u prigradskim naseljima Budrovac, Čepelovac, Grkine, Mičetinac, Severovci, Sveta Ana, Suha Katalena i Sirova Katalena – najavio je gradonačelnik Hrvoje Janči i dodao da se poticajnim mjerama mislilo ne samo na građevinske pogodnosti, već i na energetske, estetske i sigurnosne elemente.

Tako će mlade obitelji s djecom u kojima su roditelji mlađi od 45 godina, kao i roditelji stariji od 45 godina koji imaju maloljetnu djecu, za stavljanje termo-fasade moći dobiti 2.500,00 eura, a vlasnici višestambenih zgrada 1.000,00 eura po svakoj stambenoj jedinici. Međutim, upravo zbog energetskog elementa, za postavljanje termo-fasada podnositelji mogu biti i stariji od 45 godina.

Što se pak tiče estetskog i sigurnosnog elementa, Grad će i dalje sufinancirati rušenje opasnih starih ograda od betona, cigle i drugih teških materijala, ali i kuća upisanih u Registar zapuštenih stambenih objekata na području grada Đurđevca u iznosu od 2000,00 eura.

Što se tiče tradicijskog i turističkog efekta i brendiranja grada Đurđevca kao Grada Picoka, u Programu poticajnih mjera nalazi se i sufinanciranje postavljanja ukrasnog, stiliziranog sljemenjaka odnosno pijetla na krov stambenih i poslovnih objekata na području Grada u iznosu od 50,00 eura.

Cjelokupni program mjera i obrasce potrebne za podnošenje zahtjeva za sufinanciranje možete preuzeti OVDJE.