Grad Hvar objavio je u četvrtak kako je, odlukom gradonačelnika Rikarda Novaka, kupio dva vrijedna uređaja za laboratorijsku dijagnostiku, ukupno vrijedna oko 13. 400 eura bez PDV-a, koji bi trebala poboljšati javnozdravstvenu uslugu za stanovnike grada i otoka Hvara

Kupljeni su uređaj Rotina 380R – centrifuga i aparat za mjerenje krvne slike i upalnih parametara koji je do sada imala samo pedijatrijska ambulanta u Hvaru.

Nova medicinska oprema dana je na korištenje u hvarski laboratorij te u ambulantu opće/obiteljske medicine dr. Marije Vučetić, sukladno ugovorima potpisanima s Domom zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, objavio je Grad Hvar.

Uređaj Rotina 380R – centrifuga nabavljen je za potrebe medicinsko-biokemijskog laboratorija u Hvaru, a trebao bi se početi koristiti od 8. kolovoza. Prijevoz krvi iz Hvara do trajekta i katamarana, preuzimanje krvi u Splitu i dostavu u bolnički laboratorij te nabavu sitnog inventara potrebnog za provedbu osigurat će Dom zdravlja SDŽ.

Aparat za mjerenje krvne slike i upalnih parametara, koji je do sada imala samo pedijatrijska ambulanta u Hvaru, u ambulanti dr.

Vučetić omogućuje da se hitnim slučajevima, a osobito djeci starijoj od 7 godina iz grada Hvara odnedavno raspoređenoj u ambulantu obiteljske medicine, vadi krv za osnovne pretrage u mjestu stanovanja i time izbjegnu dodatni odlasci u Split. Ta oprema već se koristi u ambulanti na Pjaci.