Ovogodišnji festival Špancirfest, koji će se od 23. kolovoza do 1. rujna održati na ulicama i trgovima povijesne varaždinske jezgre, donosi bogati glazbeni i kazališni program, četiri koncerta renomiranih izvođača i četiri hit komedije, objavila je u srijedu Turistička zajednica grada Varaždina.

Na pozornici kod vile Bedeković, koncertni će program 23. kolovoza otvoriti 4 Tenora s izvedbama talijanskih kancona, opernih arija i autorskih pjesama.

Slijedi 24. kolovoza nastup ikone hrvatske glazbene scene Josipe Lisac, čiji je “Dnevnik jedne ljubavi” objavljen prije više od 50 godina te je još uvijek jedan od najznačajnijih albuma izdanih na našim prostorima.

Dvije različite glazbene tradicije ponovno će spojiti već uigrana suradnja Varaždinskog tamburaškog orkestra i Klape Sveti Juraj – Hrvatske ratne mornarice koji su na Špancirfestu zajedno debitirali 2013. godine, a ovogodišnji će koncert održati 31. kolovoza.

Posljednjeg dana Festivala, 1. rujna, slovenski kantautor Zoran Predin podsjetit će na nezaboravne klasike legendarnog Arsena Dedića, koncertom nazvanim “Zoran pjeva Arsena”.

Pozornica kod Vile Bedeković donosi i kazališni program, a ugostit će četiri hit komedije – “Đurologija” je na rasporedu 26. kolovoza, “Pljuska” 28. kolovoza, “Tere i Luce” 29. kolovoza a “Maratonci trče počasni krug” 30. kolovoza.

Ulaznice za koncerte i kazališne predstave mogu se kupiti putem sustava Eventim ili na njihovim prodajnim mjestima. Cijena za koncerte je 15 eura, a za predstave u ranoj prodaji (do 21. srpnja) 9 eura, nakon toga 12 eura.