Hrvatska rukometna reprezentacija u srijedu će odigrati drugu pripremnu utakmicu uoči Olimpijskih igara, u Chartresu će od 18 sati odmjeriti snage protiv Francuske, domaćina Igara.

Kapetan Domagoj Duvnjak zbog lakše ozljede neće putovati s momčadi u Francusku, već ostaje u Opatiji gdje će nastaviti s treninzima. Srednji vanjski igrač Ivano Pavlović putovat će u Francusku.

Hrvatskim rukometašima ovo će biti ujedno posljednja provjera uoči OI-a koje počinju za deset dana. Suparnik je najteži mogući jer nije samo domaćin, već i branitelj naslova pobjednika s posljednjih Igara u Tokiju.

“U Opatiji dobro treniramo i unaprjeđujemo našu igru. Dolazi nam utakmica s Francuskom i tu ćemo vidjeti gdje smo i kako stojimo. Duvnjak će ostati u Opatiji jer ima lakšu ozljedu pa ne želimo riskirati. Ivano Pavlović će ići s nama. Neće biti ništa puno novoga u igri u odnosu na ono što ste već vidjeli, pokušat ćemo ostvariti neke nove taktičke zamisli. Francuska je domaćin Olimpijskih igara i oni imaju problema s ozljedama, ali nema sumnje da se žele predstaviti u što boljem svjetlu na domaćem terenu. Vjerujem u dobru utakmicu“, najavio je ogled hrvatski izbornik Dagur Sigurdsson.

Idilične dane u Opatiji tek je minimalno poremetila ozljeda kapetana Domagoja Duvnjaka. Riječ je o ozljedi mišića koja već nekoliko godina prati kapetana. Obavio je detaljne preglede magnetskom rezonancom koja je pokazala manju rupturu mišića pa ga je izbornik odlučio poštedjeti.

Prema posljednjim informacijama, susret u Chartresu od Francuza će sigurno preskočiti Dika Mem koji ima problema s ozljedom šake pa izbornik Guillaume Gille neće riskirati s njim sve do prve utakmice na olimpijskom turniru.

S Francuzima je Hrvatska dosad odigrala mnoštvo utakmica. Posljednji susret bio je na Europskom prvenstvu u Njemačkoj ove godine kada je Francuska slavila 34-32. Posljednja hrvatska pobjeda dogodila se u Koelnu na Svjetskom prvenstvu 2019. godine, bilo je 23-20 za Hrvatsku.