Branič Petar Mamić, koji je potekao u zagrebačkom Dinamu, potpisao je u ponedjeljak ugovor s mostarskim Zrinjskim koji očekuje početak natjecanja u kvalifikacijama Konferencijske lige UEFA i nastavka domaćeg prvenstva.

Dvadesetosmogodišnji lijevi bek u redove Plemića stiže kao slobodan igrač nakon što je posljednji angažman imao u rumunjskom klubu CFR Cluj. Potpisao je dvogodišnji ugovor s najuspješnijom bosanskohercegovačkom momčadi.

Petar Mamić je rođen u Zagrebu. Nogometno školovanje je prošao u Dinamu u čijem dresu je upisao seniorski debi kao 18-godišnjak, nakon čega je u 1. HNL igrao za Lokomotivu, Inter, Rijeku i Varaždin.

“Dobio sam ponudu od Zrinjskog, nisam puno razmišljao. Veselim se novom izazovu. Znam da težimo borbi za trofeje i europske skupine”, rekao jee Mamić u izjavi za klupsku televiziju.

Jednu sezonu je proveo u Poljskoj, gdje je igrao za Rakow i Podbeskidzie, a nakon kratkog angažmana u Hrvatskom dragovoljcu dvije godine bio je igrač litavskog Žalgirisa.

Ovaj 28-godišnji branič se Zrinjskom priključio neposredno prije susreta drugog pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu u kojemu mostarski klub igra protiv boljeg iz dvoboja Bravo (Slovenija) – Connah’s Quay Nomads (Wales). U prvome susretu Velšani su slavili u gostima 1-0.