Nastupom akrobatske grupe ‘Krila Oluje’, u nedjelju je u Varaždinu završena ovogodišnja zrakoplovna priredba CIAV na kojoj su sudjelovali i Rafalei, a u dva ju je dana posjetilo više od 20 tisuća ljudi, priopćio je u ponedjeljak Aeroklub Varaždin.

Prema riječima Roberta Mišaka, predsjednika Aerokluba Varaždin, sudionici priredbe bili su ‘oduševljeni gostoprimstvom i uvjetima koje su imali na varaždinskom aeromitingu’.

“Rafalei su nad Varaždinom letjeli tri dana i napravili impozantan program, po prvi puta smo u Varaždinu vidjeli bombarder iz Drugog svjetskog rata – B-25 Mitchell te MIG – 15, popularni ‘Fagot’, jedini koji još uvijek leti, a koji je također oduševio svojim nastupom”, rekao je.

U programu je sudjelovao i zrakoplov Galeb G-2, ‘Krila Oluje’ letjela su u punoj formaciji od šest zrakoplova, a i mađarski akrobatski pilot Zoltan Veres i ove je godine izveo sjajan akrobatski program. Po prvi su put na varaždinskom nebu program izvela dva Alpha Jeta, zrakoplovi Red Bull flote iz Salzburga, a svojim su nastupom oduševili i piloti Slovenskog ratnog zrakoplovstva, ističe se.

Publika je imala priliku vidjeti i helikoptere Hrvatskog ratnog zrakoplovstva – Black Hawk i Kiowa Warrior te helikoptere Bell 206 i 2012 Ministarstva unutarnjih poslova, padobranski desant te helikopterski desant koji su u subotu izveli pripadnici ATJ Lučko. Brojne posjetitelje privukla je i izložba naoružanja Kopnene vojske.

„CIAV se ponovo potvrdio kao jedna od najboljih zrakoplovnih priredbi te vrste u Europe”, istaknuo je Mišak.

Aeromiting je održan pod visokim pokroviteljstvo Vlade Republike Hrvatske te Ministarstva obrane, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Ministarstva turizma, a suorganizatori su bili  Grad Varaždin i Varaždinska županija.

„Sljedeće godine Aeroklub Varaždin obilježava 95 godina postojanja, pa će to biti prigoda da organiziramo još bolji, veći i atraktivniji aeromiting”, najavio je Mišak.