Radionica dizajna „Od Koncepta do Otiska: Integracija dizajna i tiska” Emilije Novosel osmišljena je za sve koji žele vlastiti dizajn tiska na bilo kojem predmetu. Na radionici su svi posjetitelji imali priliku, uz stručno vodstvo mlade dizajnerice, osmisliti i dizajnirati vlastiti motiv koji će moći otisnuti u formi razglednice ili na nosive predmete poput majica ili torbi.

– Cijela radionica podijeljena je u nekoliko faza. Od samih fotografiranja i bilježenja nekih motiva do apstrahiranja istih. Nakon toga se oni tiskaju na razglednice, torbe i majice i nakon toga spajamo cijeli proces izrade u gotovi proizvod. To je interdisciplinarna struka koja spaja sve u jedno da bi se dogodio jedan konačan proizvod – rekla je Novosel.

Emilija Novosel rođena 2001. u Koprivnici. Završila je Osnovnu školu „Vladimir Nazor“ u Križevcima te nastavila daljnje obrazovanje u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu gdje 2020. godine završava grafički odjel. 2021. godine upisuje Studij dizajna na Arhitektonskom fakultetu gdje je trenutno studentica vizualnih komunikacija. Sudjelovala je u brojim grupnim izložbama u sklopu Škole primijenjene umjetnosti i dizajna (Zagreb Design Week, izložba u Francuskom institutu u Zagrebu te izložba u Gradskoj galeriji Fonticus Grožnjan), 2019. i u POP-UP izložbi u atriju Likovne galerije Križevci te sada i u sklopu Studija dizajna.

Img 20240715 Wa0010 Img 20240715 Wa0014