U okviru projekta “Pridruži se i druži se” članovi Udruge umirovljenika općine Dubrava pripremili su jela po domaćim receptima za osobe iz Ukrajine, koji borave u Vrbovcu. Dubravci su pripremili domaći kuhani sir, sveži sir s vrhnjem, domaće kiselo zelje s krvavicama, šunku, domaće kobasice, čvarke, salenjake, bučnicu, peru, domaći kruh, povrće….

Članovi općinske Udruge umirovljenika iz Preseke, zajedno s umirovljenicama iz Ukrajine prezentirale su svoje ručne radove koje zajedno rade u Crvenom križu, s pozivom da se kreativnoj radionici pridruže i vješte članice s područja Dubrave.
Osim degustiranja domaćih jela i prezentacije ručnih radova to je bila prilika za bolje međusobno upoznavanje, za informiranje od kuda dolaze osobe iz Ukrajine, čime su se ranije bavile.

Jelena Mucko, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa grada Vrbovca kaže:

-Pričajući o ranijem životu Ukrajinci su naglasilo koliko im znači ovakvo druženje i podrška.  Svjesni su da njihove probleme nitko od okupljenih ne može riješiti, ali ih tješi da postoje ljudi koji ih razumiju i suosjećaju s njima – istaknula je.

Stjepan Habazin, predsjednika Udruge umirovljenika općine Dubrava:

-Dogovoreno je da će se za naredno druženje organizirati degustiranje jela koja će biti pripremljena po ukrajinskim receptima te posjet sjedištu Udruge umirovljenika u Dubravi-, poručio je.

Jela1 Jela4 Jela5