U đurđevačkom kvartu Peski po 12. puta održana je priredba Peščani svojemu gradu, koju stanovnici i prijatelji đurđevačkog kvarta Peski organiziraju pred Picokijadu. Brojna publika pratila je priredbu pred Domom Mladena Markača, među kojima je bio i gradonačelnik Hrvoje Janči.

O tradicionalnoj priredbi kulture, umjetnosti i zabave uvodno je govorio njen inicijator Franjo Mihočka a potom predsjednik MO Peski Stjepan Stanešić, koji je naglasio da se priredbom Peščani žele zahvaliti Gradu Đurđevcu na svemu što čini za razvoj grada i kvarta Peski.

U programu je nastupala đurđevačka sopranistica Marta Ređep uz pratnju Filipa Koprolčeca na cimbulama, zatim plesni pobjednički par na natjecanju DRMEŠ-DA iz KUD-a Petar Preradović, Mažoretkinje grada Đurđevca, Marica Hasan, ŽVS Katarene, Pjevački zbor Đurđeki Udruge Matice umirovljenika grada Đurđevca i gosti, Folklorna skupina Udruge Sv. Martin iz Dubrave i po prvi puta KUD Resnik iz Zagreba. U sklopu programa predstavljena je i muralna sliku koja je nedavno izrađena na trafostanici u čast generala Mladena Markača, a na štandovima su se predstavile udruge i kreativni pojedinci sa svojim uradcima.

Podijeljene su i zahvalnice za sudjelovanje te nastavljeno druženje uz osvježenje koje su priredili organizatori te TZ Grada Đurđevca i obitelj Zdravka Majetića.

Organizatori priredbe Peščani svojemu Gradu su Mjesni odbor Peski-Đurđevac, Udruga Peski-Art Đurđevac, Udruga Matice umirovljenika Grada Đurđevca te Turistička zajednica Grada Đurđevca.

Dsc6199 Dsc6205 Dsc6210 Dsc6224 Dsc6230 Dsc6231 Dsc6241 Dsc6244 Dsc6247 Dsc6251 Dsc6254 Dsc6265 Dsc6275 Dsc6284 Dsc6292