U okviru projekta “Stvori dom Anđelu” Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec održalo je radionicu na temu udomiteljstva za djecu u Dječjem vrtiću Pahuljica na Rabu.

Začeci udomiteljstva vežu se uz vrbovečko područje ili bolje rečeno uz područje općine Dubrava.

-U toj djelatnosti imamo najveće iskustvo jer je prvi tim za udomiteljstvo osnovan u Vrbovcu. Imamo izvrsnih primjera brige o djeci – rekla je ravnateljica CK Vrbovec Jelena Mucko.

-Cilj nam je u suradnji s društvima CK diljem RH promovirati udomiteljstvo za djecu, osobito tamo gdje se o tome vrlo malo zna – kazala je Mucko.

udomiteljstvo (3)

-Domovi za djecu su prepuni, u njima se ne mogu učiti obiteljske vrijednosti niti djeca mogu dobiti dovoljno ljubavi i pažnje koju traže. Ponekad zaštita djece kasni upravo zbog činjenice da se ne može na vrijeme pronaći smještaj za njih.

Iako javnost više zapaža loša iskustva i loše primjere molimo sve Vas da ovaj put interes usmjerimo brojnim pozitivnim primjerima o kojima se rijetko govori. Samo na taj način možemo osloboditi mjesta u dječjim domovima.

Zahvaljujemo ravnateljici DV Pahuljica Sanji Grozdanić što nam je omogućila informiranje zainteresiranih roditelja – zaključila je Mucko.

udomiteljstvo (2)