Hrana koju jednostavno morate probati
U Vrbovcu je nedavno otvoren restoran “Feel & Grill” vlasnika Nenada Oraka iz Križevaca. “U slobodnom prijevodu bi to značilo kao grill s osjećajem. Restoran je otvoren na adresi Zagrebačka 45, nalazi se 50-ak metara prije trgovačkog centra KTC ako se putuje u pravcu Zagreba.
Radimo od 13 do 23 sata, subotom do 24 sata, a nedjeljom od 14 do 22 sata. Uz mene rade kćer i sin te kolega iz student-servisa. Ako netko voli pripremati ovakva jela može nam se javiti”, uvodno je rekao majstor kuhinje Nenad Orak.
“Odlučio sam se za ovu lokaciju da gosti mogu doći autom do same terase, frekventna je lokacija. Planiram otvoriti još nekoliko ovakvih lokala u drugim gradovima pa ako ima netko dobru lokaciju može me kontaktirati”, napomenuo je. Dodao je kako se od ostalih fast foodova razlikuju u ponudi jer imaju i steakove i asortiman klasičnog grilla od ćevapa i pljeskavica. “Moram istaknuti jedinstveni Adana kebab od janjetine i junetine koju imamo u ponudi i kojeg gosti moraju probati”, rekao je Nenad Orak tijekom pripremanja Adana kebaba.
Nenad Orak postao je medijski poznat nakon gostovanja u prvom televizijskom showu tri, dva, jedan – kuhaj!” U televizijskoj emisiji su se pripremala jela iz Hrvatske, ali i iz regije. Pamtit ću emisiju zbog nekoliko neprikosnovenih pobjeda. Pobijedio sam u pripremanju dalmatinskih, istarskih, primorsko-goranskih, zagorskih i bosanskih jela.
U emisiju se prijavilo oko 1250 kuhara i došao sam do finala, postao sam najbolji muški kuhar”, kazao je Orak i nastavio pripremati mesne specijalitete.
Dodao je kako su mu se nakon televizijske emisije otvorila mnoga vrata i poznanstva. “Nakon emisije sam krenuo raditi u restoranima, puno sam naučio u jednom od najboljih restorana u južnom dijelu Jadrana, u restoranu “Casablanca”, u mjestu Vela Luka na Korčuli i tamo se mogu pogledati komentari na moja jela koja su ocjenjivali stranci i ocjene su bile fantastične. Pripremam jela iz cijelog svijeta, volim pripremati jastoge i velike morske ribe, a ta jela mogu pripremiti i u Vrbovcu uz prethodnu najavu”, istaknuo je Orak.
“Inače obožavatelji steakova mogu kušati i tartufe, a ljubitelji liganja, steaka od tune i steaka od bakalara će kod mene zasigurno uživati, a Fish&Chips držimo vjerojatno jedini u regiji.
Gosti jako hvale ćevape, burgere, cheesburgere, imamo i monster burger i pljeskavicu predator koju zbog velike količine mesa rijetki ljudi mogu pojesti. Gosti nam živaju i u finim biftecima, janjećem, pilećem i purećem steaku te pačjim prsima”, predstavio je dio ponude Nenad Orak.
Ljudi u ovom kraju vole jesti ćevape, ali u Vrbovcu su posebni. “Ćevapi su posebni zbog toga jer ih pripremamo po izvornoj sarajevsko-leskovačkoj recepturi, isključivo su od junećeg mesa bez ikakvih dodataka, regulatora, stabilizatora, isključivo prirodni začini i juneće meso koje treba kvalitetno biti obrađeno”, rekao je Orak.
Najbolje je doći i probati, a gosti mogu pratiti kako se meso i riblji specijaliteti pripremaju. “Ljubav prema kuhinji mi je došla kroz želudac”, našalio se Orak te spomenuo kako je imao kuharske uzore poput Gordona Ramseya i drugih svjetskih majstora kuhinje.
Po struci sam magistar ekonomije ugostiteljsko-turističkog smjera i preko 25 godina sam radio kao direktor marketinga, prodaje, veleprodaje, i nakon tih poslova odlučio sam se da dosadašnju profesiju zamijenim s onim što mi je ljubav i strast, da se bavim gastronomijom s kojom želim razvijati posao u objektima poput ovog, Steak house i Fast -food spoju.
Nema hrane koju ne možemo pripremiti”, istaknuo je na kraju razgovora majstor kuhinje iz Prigorja Nenad Orak, a mi smo nastavili uživati u hrani koju je pripremio.
prigorski.hr