Dunja Suhanek iz Varaždina otvorila je ovotjednu ‘Večeru za 5’, a za svoja jela dobila je visokih 39 bodova! Deset bodova udijelile su Dunji Ivana, Dinko i Zlatko, a Mario je ocijenio večeru s devet bodova – i to zbog glavnog jela u kojem nije bilo kruha. “Sve ostalo super, prefino”, zaključio je Mario. “Sve je bilo super, lijepa atmosfera, prefino”, komentirao je Dinko. Ni Ivana i Zlatko nisu skrivali oduševljenje Dunjinom večerom.
Pripravu večere koja je sve oduševila Dunja je započela glavnim jelom – pečenom teletinom i povrćem. ‘Pokaži mi što znaš’ nije dovoljno govorilo gostima. “Možda nešto što moramo otvoriti, enigma pred nama. Teletine nisam neki obožavatelj, ali ako je neka peka ili pečeno, onda je nešto bolje nego ako je lešo”, komentirao je Dinko. “Možda je teletina ispod peke”, dodao je Mario. Uslijedila je priprava deserta ‘Arcobaleno’. “Egzotično ime”, komentirala je Ivana. Iako je ekipa pretpostavila da će se raditi o šumskom voću u desertu, nisu pogodili da se radi o mini Pavlovim tortama. Zlatka je naziv deserta podsjetio na njegovu bivšu djevojku pa se ponadao da neće upravo kod nje doći na večeru! Dok je Zlatko nastavio živjeti u neizvjesnosti, Dunja je pravila predjelo ‘Krugove’. “Punjeni šampinjoni s povrćem vjerojatno”, prognozirao je Dinko predjelo. Punjeni šampinjoni, tikvice i focaccia – posljednje je čega se prihvatila Dunja.
Nakon što je Dunja završila s pripravom večere, krenula je s pripremama za doček gostiju. U kombiju su se kandidati sreli i upoznali, a onda ih je Dunja dočekala uz prigodne aperitive – višnjevac, dunju i viljamovku. Uskoro su se Zlatkove slutnje obistinile, dočekala ga je bivša djevojka – Dunja. “Bio sam iznenađen, vidio sam Dunju, koju poznajem. Bilo mi je drago što sam je vidio, u to ime sam popio duplu dunju”, otkrio je. “Domaćica je izgledala kao da nije bila u pretjeranom stresu”, komentirao je Mario, a Dinko je Dunju pohvalio zbog lijepog dočeka. “Aperitiv je bio odličan, obuzeo me aperitiv od dunje”, zaključila je Ivana.
Predjelo naziva ‘Krugovi’ prvo je stiglo pred ekipu. “Svaka čast, jako lijepo, vizualno prekrasno. Jako dobro, tikvice izvanredne”, pohvalio je Zlatko Dunju. “Izgled je bio fenomenalan, patim malo na dekoraciju. Čista desetka”, dodala je Ivana i pohvalila tikvice. “Gazdarica me potrefila, sve mi je bilo ukusno”, zaključio je Mario. “Možda je bilo previše salate, ali nije to nikakva zamjerka”, o predjelu je za kraj otkrio Dinko. ‘Pokaži mi što znaš’ iduće je jelo koje je stiglo pred ekipu. “Restoranski, lijepo, čisto” pohvalio je Dinko izgled glavnog jela. Mario je, pak, zamjerio Dunji što uz glavno jelo nije poslužila kruh. “Kadulju nisam osjetila, ali okus je bio fin”, glavno jelo je komentirala Ivana. “Šparoge i batat su mi bili ukusni”, zaključio je Zlatko.
Za kraj, stigao je desert naziva ‘Arcobaleno’. Mini Pavlove torte ekipi su se vizualno jako svidjele. “Lijepo dekorirano, stvarno kako bi trebalo biti”, komentirao je Dinko izgled deserta. “Spojili su se lijepo biskvit i krema te voće”, dodala je Ivana. “Okus je bio slatko-kiselkast, meni je odgovaralo”, zaključio je Mario. Dunja je za kraj ekipi udijelila prigodne poklone – domaće proizvode koje suprug i ona sami spravljaju. Uslijedila su i dva iznenađenja za kraj večere. Prvo je ‘vatrena pića’ spravio Dunjin zet, a onda je i Maja Fireshow priredila vatreni show kao zabavu za kraj večere. Pohvale je domaćica dobila na račun cijele večeri.