Poljoprivrednica Melita Dečković ugostila je protukandidatkinje prvog dana podravskog tjedna ‘Večere za 5’. U goste su joj stigle asistentica za odrasle Danijela D., profesorica matematike i informatike Željka, domaćica i prodavačica Danijela B. te fitofarmaceutkinja Manuela.

Za svoju večeru Melita je dobila visokih 38 bodova.

“Prvi je dan, smanjila sam bod jer mi je desert bio presladak”, objasnila je Željka svojih devet bodova. “Večera je bila fenomenalna, sve je bilo jako fino i ukusno, da se može dati i 11 bodova, dala bih. Melita, bila si super domaćica, desert je bio vrh”, zaključila je Danijela D. o svojih deset bodova. “Melita, sve je bilo odlično, od predjela do deserta”, otkrila je Manuela zašto je dala desetku. “Ostavljam prostora sljedećim kandidatkinjama ako budu bolje. Sve je bilo izvrsno”, zaključila je Danijela B.

Pripravu večere ova poljoprivrednica započela je radom na desertu. ‘Siroova pita’ prvo je što je Melita spravila za kandidate, a dame su pretpostavile da će, uz sir, u desert ići i limun te šećer. Bile su u pravu, Melita je desertom odlučila predstaviti svoj sir, koji s puno ljubavi i proizvodi. ‘One i ja’ uslijedili su nakon deserta. Naziv predjela nije puno govorio ekipi, no ubrzo je Melita objasnila da će poslužiti klipiće s četiri vrste sira i suhomesnatim proizvodima. Za kraj, Melita je priredila ‘Zmotanog čučeka’. “Čuček – picek? Možda”, pretpostavila je Manuela. Sve su pretpostavile da se radi o nečem motanom, i bile su u pravu. Domaća piletina sa sirom i špekom te krumpirima, tikvicom  i gljivama posljednje je što je Melita radila prije negoli su joj stigle dame.

Melita je djevojke dočekala uz živu glazbu te prigodne aperitive. Uskoro je otkriveno da se domaćica i Danijela D. već poznaju, a upoznala je Melita i ostale dame. “Činila se pomalo nervoznom, ali ok”, primijetila je Manuela komentirajući doček. Kao aperitive ponudila je Manuela liker od crvenog drijena, rakiju od koštica marelica, aroniju, višnjevac i orahovac. Uskoro je glazbeni sastav JOKS zasvirao, a dame su nazdravile za tjedan druženja.

‘One i ja’ prvo je jelo koje je curama stiglo, klipići s četiri vrste sira i suhomesnatim proizvodima. “Tanjur predjela je bio baš lijepo dekoriran”, komentirala je profesorica Željka. “Izgledalo je bogato”, dodala je Danijela B. Uslijedio je ‘Zmotani čuček’. “Izgled glavnog jela mi je bio primamljiv”, komentirala je Manuela. “Bilo je svega puno na tanjuru, od povrća do dvije vrste mesa. Okus, bilo je tu svega, odgovaralo mi je povrće”, dodala je Danijela B.

Uslijedio je i desert, Melita je ekipi poslužila ‘Siroovu pitu’. Sir se provlačio kroz cijelu večeru domaćice budući da je sir okosnica njezinog poslovnog i privatnog života. “Crveni ribizl je razbio monotoniju na tanjuru”, komentirala je izgled deserta Danijela B. “Svidjela mi se kiselost, ubacila je limuna unutra – sir, limun, super, vrh”, dodala je Danijela D.

Melita je za kraj ekipi udijelila domaće proizvode kao poklone iznenađenja. “Poklonima smo prezadovoljni, jedva sam primila vrećicu, skoro mi je ispala koliko je to teško”, pohvalila je Željka iznenađenje domaćice. Uz pohvale i prigodnu zdravicu, dame su prvu večeru privele kraju.