Danas je održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Kalinovac povodom proslave Dana Općine Kalinovac i njihovog zaštitnika Svetog Luke.

U Velikoj dvorani društvenog doma okupljene je uvodno pozdravio saborski zastupnik i načelnik Općine Kalinovac, Darko Sobota.

“Općina Kalinovac je jedna od manjih općina i po broju stanovnika i po broju kilometara na području naše županije. Svim našim nastojanjima ni nas nije mimoišla loša demografska slika kao i u ostalim dijelovima Hrvatske. Koliko god se mi u općini trudimo da podignemo standard života i olakšamo život svim građanima, posebice onim najmlađima, nije nas ta demografska slika “pomazila”.

Svi projekti koje provodimo i naš proračun prije svega je baziran na mlade. Prije 15-ak godina imali smo viziju razvoja gospodarske zone. Tadašnja prenamjena gospodarske zone u industrijsku je rezultiralo da danas ta zona zapošljava preko 500 ljudi što je dovelo do toga da danas gotovo nema nezaposlenih u Kalinovcu.”- rekao je Sobota.

kalinovac_svecana_sjednica_lk (36)

Naglasio je i kako ulaganje u gospodarstvo i industriju na području Kalinovca doprinosi ostanku mladih i izgradnji boljih života. Veliki ponos je i Osnovna škola čije je vanjsko okruženje novouređeno, a uz to su izgradili i otvorili školsku sportsku dvoranu,

“Ostalo nam je još i izgradnja vanjskog školskog igrališta. Veliku pomoć imali smo od resornih ministarstava, europskih fondova i naše županije za što smo izuzetno zahvalni.” – rekao je načelnik Sobota.

Općina Kalinovac ima puno prijatelja, a u ime načelnika obratio se načelnik Općine Podstrana, Mijo Dropuljić.

“Općina Podstrana već dugi niz godina gaji prijateljstvo s općinom Kalinovac. Rado se međusobno posjećujemo. Razgovaramo o međusobnim projektima, usponima i padovima i problemima koji nas svakodnevno susreću. Nadam se da će se ovo prijateljstvo odužiti još dugi niz godina. Čestitam na svim izvrsnim projektima koji su napravljeni i onima koji će se tek dogoditi.”- rekao je Dropuljić

kalinovac_svecana_sjednica_lk (37)

Svečanoj sjednici nazočio je i župan Koprivničko-križevačke županije  Darko Koren koji je svim stanovnicima općine čestitao Dan Općine te blagdan njihovog zaštitnika.

“Kalinovac je uz sva postignuća u ekonomskom, društvenom, infrastrukturnom smislu jedna sredina koja puno šire od svojih granica gaji prijateljstva i može podijeliti ono što je cilj svima nama, a to je da sredina u kojoj živimo napreduje u korist svima koji tu žive. Općina Kalinovac napreduje i u njoj se svake godine dogodi neki novi sadržaj i neki novi projekt. Iznimno sam ponosan na suradnju koju imamo s Kalinovcem i drago mi je da smo izradili školsku sportsku dvoranu zajedničkom suradnjom na radost svih nas. Time se nadam da će se demografska slika poboljšati, a to je nešto na čemu se treba raditi, ali se nadam da će i mladi prepoznati sve što se ovdje radi.”- rekao je Koren.

Svečanosti je nazočila i predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić te brojni gosti i uzvanici.

kalinovac_svecana_sjednica_lk (41)

Naglasio je kako mu je i drago da se u Općini vidi veliki napredak i čestitao je svima koji uspješno rade na tome.

Mišel Jakšić, saborski zastupnik i gradonačelnik grada Koprivnice, rekao je kako se Općina sa svim svojim rezultatima može ponositi i da time dokazuju da ako se nešto želi onda se može i ostvariti.

kalinovac_svecana_sjednica_lk (42)

“U posljednjih 30 godina puno toga se promijenilo u Hrvatskoj. Nešto je napredovalo, nešto je ostalo isto. Ušli smo u Europsku uniju, NATO, dva puta promijenili valutu, mijenjali društveno uređenje, privatizirali naše gospodarstvo, mijenjali lokalnu upravu i samoupravu i dobili smo time puno šansi. Općina Kalinovac je specifična po tome što je iskoristila sve šanse koje nam je to sve donijelo. Kalinovec je jedna od najrazvijenijih općina koje imamo u Hrvatskoj s viskom stopama gospodarskog rasta, visokim stopama komunalne pokrivenosti i s viskom rezultatima u svim projektnim stvarima koje imaju u svom proračunu. To sve pokazuje koliko ste imali srca da podignete kvalitetu života u Kalinovcu na jednu zavidnu razinu.”- rekao je Jakšić

kalinovac_svecana_sjednica_lk (2) kalinovac_svecana_sjednica_lk (3) kalinovac_svecana_sjednica_lk (4) kalinovac_svecana_sjednica_lk (5) kalinovac_svecana_sjednica_lk (6) kalinovac_svecana_sjednica_lk (7) kalinovac_svecana_sjednica_lk (8) kalinovac_svecana_sjednica_lk (9) kalinovac_svecana_sjednica_lk (10) kalinovac_svecana_sjednica_lk (11) kalinovac_svecana_sjednica_lk (12) kalinovac_svecana_sjednica_lk (13) kalinovac_svecana_sjednica_lk (14) kalinovac_svecana_sjednica_lk (15) kalinovac_svecana_sjednica_lk (16) kalinovac_svecana_sjednica_lk (17) kalinovac_svecana_sjednica_lk (18) kalinovac_svecana_sjednica_lk (19) kalinovac_svecana_sjednica_lk (20) kalinovac_svecana_sjednica_lk (21) kalinovac_svecana_sjednica_lk (22) kalinovac_svecana_sjednica_lk (23) kalinovac_svecana_sjednica_lk (24) kalinovac_svecana_sjednica_lk (25) kalinovac_svecana_sjednica_lk (26) kalinovac_svecana_sjednica_lk (27) kalinovac_svecana_sjednica_lk (28) kalinovac_svecana_sjednica_lk (29) kalinovac_svecana_sjednica_lk (30) kalinovac_svecana_sjednica_lk (31) kalinovac_svecana_sjednica_lk (32) kalinovac_svecana_sjednica_lk (39) kalinovac_svecana_sjednica_lk (40) kalinovac_svecana_sjednica_lk (41) kalinovac_svecana_sjednica_lk (42) kalinovac_svecana_sjednica_lk (43) kalinovac_svecana_sjednica_lk (44) kalinovac_svecana_sjednica_lk (45) kalinovac_svecana_sjednica_lk (46) kalinovac_svecana_sjednica_lk (47) kalinovac_svecana_sjednica_lk (48) kalinovac_svecana_sjednica_lk (49) kalinovac_svecana_sjednica_lk (50) kalinovac_svecana_sjednica_lk (1)